Europese erkenning voor Duitse Izakaya

Europese erkenning voor Duitse Izakaya

Izakaya Asian Kitchen & Bar München heeft tijdens de ‘AHEAD Europe Awards’ in London de prijs voor het beste restaurant gewonnen. Ook The Red Room viel in de prijzen en nam de award voor beste bar mee naar huis.

Izakaya is een concept van The Entourage Group. De Amsterdam-based bedenkers Yossi Eliyahoo, Liran Wizman en CEO van The Entourage Group Stephanie Pearson waren aanwezig om de prijzen in ontvangst te nemen.  Zes jaar geleden openden ze de allereerste Izakaya in de Amsterdamse Pijp, inmiddels is het concept ook op Ibiza, in Hamburg en München gevestigd.  De AHEAD-awards zijn prijzen voor Hospitality, Experience en Design en bestaan uit vier jaarlijkse, regionale edities in Amerika, Azië, Europa en het Midden-Oosten en Afrika, met als hoogtepunt een mondiale biënnale. De jury van de prijs bestaat uit vooraanstaande hoteliers, architecten en interieurontwerpers. Alle winnaars van de Europese awards zijn nu automatisch genomineerd voor de mondiale awards die gepland staan voor januari 2019. 

Niet traditioneel interieur
Na de opening van Izakaya in Amsterdam in 2012, volgden de opening van de Duitse Izakaya en The Red Room in 2017.  Het restaurant in München werd gekozen als beste restaurant vanwege zijn authentieke maar niet traditionele interieurs en menu. De jury was onder de indruk van het concept, waarbij de verlichte bar-top als highlight werd gezien. The Red Room is een bar in het Hotel Roomers München, dat alleen insiders weten te vinden. Een klassieke clubomgeving ondergedompeld in dieprode tinten, rood hout en zachtrode lambrisering, vandaar de naam The Red Room. The Red Room werd geprezen vanwege zijn unieke karakter, omdat het afwijkt van het typische concept van een hotelbar. De klassieke club setting wordt afgewisseld met een verlicht cassettepaneel boven de tafels in scharlaken tinten.

Europese expansie
The Entourage Group staat bekend om hun internationale, zeer succesvolle concepten verspreid over heel Europa en ze blijven de expansie binnen Europa in 2019 voortzetten. Nieuwe restaurants in Milaan en Barcelona staan op de planning, net als de opening van het succesvolle concept The Butcher in het Verenigd Koninkrijk. Mede dankzij het succes van de groep werd oprichter Yossi Eliyahoo benoemd tot ‘Hospitality Entrepreneur van het Jaar’ tijdens de Entrée Awards 2015. 

Artikel delen