Eva Maurits winnaar ‘Eet als een pionier!'

Eva Maurits winnaar ‘Eet als een pionier!'

Eva Maurits is met haar restaurant Eva’s Keukentuin de winnaar van de regionale restaurantchallenge ‘Eet als een pionier!’.  

Tijdens de finale ‘Eet als een Pionier!’ streden 8 koks uit Flevoland om de titel ‘100% pionier’. De wedstrijd is in het leven geroepen door de provincie Flevoland om de verduurzaming van het voedselsysteem te stimuleren. Eva Maurits van Eva’s Keukentuin wist de jury te imponeren en werd overall winnaar.

Vereiste voor gerecht
Jan-Nico Appelman, gedeputeerde van Provincie Flevoland: “De Flevolandse koks hebben ons tijdens de restaurantweken en de finale laten proeven hoe lekker én duurzaam het menu van de toekomst kan zijn.” Alle gerechten waaronder het winnende gerecht, ‘Edam-en-Eva Nut-a-cake’, bestonden voor 80% uit groente, fruit, noten, zaden en paddenstoelen. Dit was een vereiste om deel te mogen nemen aan de challenge.

Jury en prijs
De finale werd gehouden in de stadsboerderij Lelystad en bestond uit een cook-off waarbij de deelnemers mochten koken voor een professionele jury. Deze jury bestond uit: Gilles van der Loo (culinair journalist), Josua Oechies (chef-kok Dutch Cuisine), Herman Docters van Leeuwen (duurzaamheidsexpert) en Marianne Karstens (gedragsexpert). De gerechten werden beoordeeld op een aantal criteria waaronder: de presentatie, de storytelling en de bijdrage aan duurzaamheid. Eva Maurits wist dit het beste te doen en won hiermee een uitgebreid prijzenpakket met onder andere een dag meelopen met masterchef Luc Kusters, een diner en een hotelovernachting. Ook zal het gerecht geserveerd worden in het innovatiepaviljoen tijdens de Floriade expo in 2022.

Artikel delen