De scholen van niveau 3 die door gaan naar de finale zijn Friesland College uit Drachten en het Da Vinci College uit Dordrecht. Van niveau 4 zijn De Rooi Pannen Tilburg en Cas Spijkers Academie Twente door naar de halve finale.
Begin september ging de wedstrijd Generational Flavours van start. Op 28 november vond in Almelo de halve finale plaats. Na een spannende wedstrijd, waarbij 4 teams van hetzelfde niveau tegen elkaar streden werden uiteindelijk de finalisten bekend. De jury, bestaande uit de recent door Gault&Millau onderscheiden Young Topchef 2020: Thijs Meliefste, Instagrammer en schrijver van “Lekker Fred” Freddy Tratlehner en tot slot René Staartjes, kooktechnisch adviseur van RATIONAL Nederland, hadden een aardige klus om de finalisten te selecteren. Staartjes: “Een mooi niveau met heerlijke smaken werd ons gepresenteerd.”
De finalisten van niveau 3 die in de finale stonden waren Friesland College uit Drachten, ROC Midden Nederland uit Utrecht, Da Vinci College uit Dordrecht en het Cingel College uit Breda. In niveau 4 stonden De Rooi Pannen Tilburg, Cas Spijkers Academie Nijmegen, Cas Spijkers Academie Twente en ROC Nijmegen in de halve finale. Naast de kookstrijd werden alle halve finalisten getrakteerd op een workshop van Nice to Meat, Yama, Bresc, Vanilla Venture, Natuurlijk Vers en Meindersma Hospitality. Partner Meiko zorgde ervoor dat alle vaat weer schoon mee naar huis kon.
De teams kunnen nu even uitrusten. In het nieuwe jaar zullen de finalisten gaan koken op de Horecava op de stand van RATIONAL. De winnaars gaan uiteindelijk met een prijzenpakket naar huis. De school die de beste ondersteuning heeft geleverd aan het team tijdens de wedstrijd mag een RATIONAL VarioCookingCenter® toevoegen aan de apparatuur in de keuken.
Bekijk hier de video die Thijs Meliefste plaatste voor de kookwedstrijd: