Gerecht van Wilco Berends op menu bij MOER

Gerecht van Wilco Berends op menu bij MOER

Restaurant MOER lanceerde onlangs een nieuw concept waarbij verschillende Michelinsterrenchefs worden uitgenodigd hun signatuurgerecht te bereiden én op de kaart te zetten. De chefs worden uitgedaagd om het anders te doen, in lijn met het duurzame concept van MOER. Dennis Kuipers staat tot 10 juni met een gerecht op het menu en het stokje wordt overgenomen door Wilco Berends.

Het spits is afgebeten door SVH Meesterchef Dennis Kuipers van Vinkeles*, die op 8 april zijn signatuurgerecht met biet, zoethout, bramen, houtskool en eend volledig biologisch bereidde. Het gerecht staat ook op het menu bij MOER. Op 10 juni neemt Wilco Berends van De Nederlanden* de tweede editie van MOER x Michelinsterrenchef voor zijn rekening. Berends gebruikt eerlijke, biologische en lokale producten, veelal uit Noord-Holland, waar hij zelf ook vandaan komt.

Noordzeekrab
Berends over MOER: "Ik kijk ernaar uit om met MOER’s Chef Dirk Mooren samen te werken. In dit fine-dining restaurant krijg je prachtige gerechten. Als Michelinsterrenchef deel ik hier graag mijn expertise.” Het gerecht dat hij zal introduceren is gemaakt van Noordzeekrab en oesters, met citrus en soja.

Verrassend concept
Met groenten als de glorieuze basis van het chefs’ menu en een uitgebreide collectie biologische open wijnen is MOER echt een ervaring, volgens mede-eigenaar Maco Lemmers. De recentelijk aangestelde sommelier Francesco Intelisano en restaurantmanager Ewout Ahling, hiervoor werkzaam bij o.a. restaurant Latour*, Villa Beukenhof en restaurant Le Cirque, zijn trots. Ahling: “Het is een hele gave uitdaging om MOER naar een hoger niveau te brengen. Dit nieuwe concept is verfrissend en verrassend en helemaal waardig aan MOER, hiermee kunnen we laten zien waartoe ons restaurant in staat is.”

Wie wordt de derde chef?
De derde Michelinsterrenchef die de uitdaging aan gaat staat ook al gepland voor na de zomer, en wordt binnenkort bekendgemaakt.
 

Artikel delen