Inschrijving Gaia Green Awards open

Inschrijving Gaia Green Awards open

Sinds 15 januari is het mogelijk voor restaurants, hotels en strandpaviljoens om in te schrijven voor de derde editie van de Gaia Green Awards. De succesvolle MVO Award breidt dit jaar uit naar buurland België. De winnaars van de Gaia Green Awards 2018 worden 18 september 2018 bekendgemaakt tijdens Gastvrij Rotterdam.

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecaondernemers die zich het aantoonbaar hebben ingespannen om hun organisatie te verduurzamen. De award kent 3 categorieën: hotels, restaurants en strandpaviljoens. De award heeft als doel om bijzondere duurzame horecalocaties te onderscheiden en hiermee de rest van de horeca te inspireren.  

Winnaars 2017
In 2017 zijn de Gaia Green Awards voor de tweede keer uitgereikt in Rotterdam Ahoy tijdens Gastvrij Rotterdam. De winnaars in 2017 per categorie waren Stadshotel Woerden (hotels), Gys Utrecht (Restaurants) en Timboektoe (Strandpaviljoens). ​Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt met een eerlijke en verantwoorde menukaart. De Falco Eleonora Award 2017 is gegaan naar Restaurant Natuurlijk.  

Uitbreiding
Duurzaamheid in de horeca wordt steeds belangrijker. Zo bleek uit een onderzoek van de Horecava in 2017 dat 75% van de gasten duurzaamheid belangrijk vindt bij horecalocaties. Ook openen er in 2018 maar liefst 4 klimaat neutrale hotels in Amsterdam. Door de toenemende aandacht voor duurzaam ondernemen, neemt het aantal aanmeldingen voor de Gaia Green Awards jaarlijks toe.

Ook voor de editie van 2018 zijn er ambitieuze groeidoelstellingen. Sander Verschuren (Green Leisure Group) is daarom ook blij met de uitbreiding naar België: “We hebben de laatste jaren vanuit België van diverse partijen de vraag gehad of zij ook konden meedingen naar de Gaia Green Awards. Door de samenwerking met De Groene Sleutel en La Clef Verte wordt dit nu mogelijk. Door de uitbreiding verwachten we het niveau van de award en het aantal deelnemers nog verder omhoog te brengen”.

Aanmelden
Strandpaviljoens, hotels en restaurants kunnen zich van 15 januari t/m 15 april 2018 gratis aanmelden via de website www.gaiagreenawards.nl. Via een beoordeling van de inschrijving door een deskundige vakjury in combinatie met onder andere mystery visits aan alle genomineerden  komen we uiteindelijk op dinsdag 18 september 2018 tot de finale ronde waarin de uiteindelijke winnaars hun award in ontvangst zullen nemen.

Partners
De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de horecasector op het gebied van duurzaam ondernemen. De partijen die de award ondersteunen zijn Green Key Nederland, EKO Keurmerk, Vis&Seizoen, Good Fish Foundation, Bookdifferent.com, Biojournaal, Slow Food Nederland, Olijfbedrijf, hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en initiatiefnemer Green Leisure. De award wordt gesponsord door Santas Koffie, Made Blue en Gastvrij Rotterdam. Het aantal partners is dit jaar uitgebreid met De Groene Sleutel (GoodPlanet Belgium) en La Clef Verte. Samen gaan we aan de slag om de award ook in België uit te rollen.

Artikel delen