Kazerne opent zaak met Scandinavische touch

Tags: chef

Kazerne opent zaak met Scandinavische touch

Culinaire rockers Olander en Tonglet gaan samenwerken in Eindhoven. 

Met de komst van Nik Tonglet (De Houtloods) naar Eindhoven is het keukenteam van Kazerne’s tweede restaurant compleet. Samen met de al eerder aan Kazerne verbonden Mark Groenendaal en onder leiding van de jonge Zweedse chef Rasmus Olander (Geranium***) bieden deze culinaire ‘rockers’ vanaf 9 maart een unieke gastronomische beleving met Nordic Touch. In het nieuwe, intieme restaurant beoogt Kazerne ook fine dining liefhebbers te inspireren en verbinden. Op de naam van het restaurant wordt nog gebroed.

Eigen signatuur 
Als home of design heeft Kazerne het experiment hoog in het vaandel. Dat is per slot van rekening waar vernieuwing ontstaat. Olander: “Ik kijk ernaar uit om met de nieuwe crew bekende smaken, texturen en technieken ter discussie te stellen; om samen nieuwe gerechten te creëren. We nemen de tijd om een eigen signatuur te ontwikkelen. Vanuit het Nordic gedachtengoed laten we ons daarbij inspireren door seizoensgebonden, lokale ingrediënten en authentieke bereidingswijzen.”  Zoals in een rockband, waar de leadzanger en de leadgitarist samen met de drummer excelleren draait het in dit nieuwe restaurant om de synergie van het team. Ieder met een eigen onmisbare rol om een optimale culinaire beleving te bewerkstelligen: het pas 23-jarige Zweedse talent Olander is sinds 2012 actief als kok. Kosmopolitisch ingesteld, werkte hij eerder onder meer bij het Antwerpse Kommilfoo* en Geranium*** in Kopenhagen, waarvan chef Kofoed als enige ter wereld ooit alle Bocuses d’Or won. Sinds 2017 nam Olander als lid van het Zweedse Junior Culinaire Team deel aan toonaangevende internationale kookwedstrijden, waar hij vrienden voor het leven maakte. 

Jong talent
De Tilburgse Tonglet is een snel rijzende ster binnen het Nederlandse culinaire veld: binnen één jaar verwierf hij als chef van De Houtloods zowel een Bib Gourmand als een top 100 Lekker vermelding. Zijn opleiding genoot hij in Zuid Afrika, ervaring deed hij op bij de wereldtop, onder meer bij The Test Kitchen in Kaapstad, The Fat Duck*** in het Engelse Bray en Noma** in Kopenhagen. Groenendaal werkte al eerder in Kazerne en staat bekend als een leergierige kok. Hij vormt de linking pin tussen de nieuwe keuken en het team van het al in 2014 geopende restaurant. In dat restaurant, onder leiding van Giovanni Gabanna, blijven gasten zeven dagen per week welkom om de expositie te bekijken en voor lunch, borrel en diner met onmiskenbaar Italiaanse touch. 

Bijzondere locatie
Het fine dining restaurant opent in het recent gerenoveerde koetshuis van de voormalige marechausseekazerne, dat ook een aantal jaren door de brandweer werd gebruikt. Onder leiding van founders Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek werd dat onlangs met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid omgetoverd tot een intieme, luxueuze designruimte met zachte aardse kleuren, rijke materialen en toonaangevend design.

 

Artikel delen