Librije's Zusje A'dam verder als Spectrum

Librije's Zusje A'dam verder als Spectrum

Librije's Zusje Amsterdam** gaat verder onder de naam Spectrum. Ook stoppen Jonnie en Thérèse Boer met hun adviserende rol hierin.

Dat zijn Waldorf Astoria Amsterdam, eigenaar van het tweesterrenrestaurant, en naamgevers Jonnie en Thérèse Boer van De Librije overeengekomen. Het Waldorf gaat verder met executive chef Sidney Schutte en het voltallige, al bestaande team op de huidige locatie aan de Herengracht. Het restaurant wordt gerestyled en zal zijn nieuwe naam vanaf 1 januari 2019 dragen.

Eigen stempel zetten
"We hebben ongelofelijk veel waardering voor de rol die Jonnie en Thérèse in de afgelopen 5 jaar hebben gespeeld”, zegt Roberto Payer, general manager Waldorf Astoria Amsterdam. "Op de achtergrond, maar altijd enorm betrokken en geïnteresseerd in de ontwikkelingen voor en achter de schermen. We nemen met weemoed afscheid van de naam, maar zijn trots dat Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier nog nadrukkelijker hun eigen stempel kunnen zetten op een spannende nieuwe episode in de gastronomie van Waldorf Astoria Amsterdam."

Schutte voegt toe: "We hebben een fantastisch gemotiveerd en creatief team dat alleen maar voor het allerbeste gaat, op het hoogste niveau wil presteren en zich daartoe elke dag opnieuw voelt uitgedaagd. Dat is nu zo en dat blijft zo."

Vertrouwen in voortzetting
Jonnie en Thérèse Boer kijken met veel plezier en voldoening terug op de samenwerking met Schutte en f&b-manager Geralda Joziasse, die op hun voorspraak 5 jaar geleden bij het Waldorf aan de slag gingen. "Sidney en Geralda hebben zonder twijfel bewezen op eigen benen te kunnen staan. We zijn trots op wat zij en het voltallige team in Amsterdam hebben neergezet. Een betere vertegenwoordiging van Librije’s Zusje hadden we niet kunnen wensen. We zijn ervan overtuigd dat Sidney de huidige gastronomische koers zal voortzetten en samen met het team Spectrum tot een groot succes zal maken. Wij blijven hem met trots en belangstelling volgen."

Dankbaar voor de kansen
"Na zo'n lange tijd nauw te hebben samengewerkt, in zowel Zwolle als Amsterdam, voelen Jonnie en Thérèse toch een beetje als familie", vervolgt Schutte. "Mijn partner Geralda en ik zijn er trots op zo lang deel te hebben uitgemaakt van het grote succesverhaal van De Librije. We hebben enorm genoten van de passie en drive die Jonnie en Thérèse beide hebben om, samen met hun team, iedere dag weer het allerbeste voor hun gasten te creëren. We zijn hen dan ook ontzettend dankbaar voor alles wat zij ons hebben geleerd en voor de kansen die zij ons hebben geboden."

Artikel delen