Lute's aardpeer populairste vega gerecht

Tags: vega(n)

Lute's aardpeer populairste vega gerecht

De 'Aardpeer' van Peter Lute geserveerd in Explore (Muiden) is verkozen tot het populairste vegetarische gerecht van De Vegetarische Restaurantweek.

Met 531 deelnemende restaurants en vele positief verraste gasten was de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek een groot succes. De Vegetarische Restaurantweek was dit jaar ook een wedstrijd voor het beste vegetarische restaurant en het populairste vegetarische gerecht. Met 107 stemmen ging Bagels & Beans ervandoor met de titel voor het beste vegetarische restaurant van De Vegetarische Restaurantweek. Peter Lute’s ‘Aardpeer’ met kruiden van het wad, een krokant appeltje en knolselderij jus werd via Instagram verkozen tot het populairste vegetarische gerecht. Dit werd geserveerd in Lute’s speciaal voor de Week Zonder Vlees opgerichte pop-up restaurant, genaamd ‘Explore’ in Muiden.

Eervolle vermelding voor nummers 2
De tweede plek voor het Beste Vegetarische Restaurant is gegaan naar Roots, onderdeel van het Hilton in Rotterdam. Daarnaast waren meer gerechten populair op Instagram. Lute’s ‘Aardpeer’ werd op de hielen gezeten door de ‘Vegan Snickers’ van restaurant Gys, de frisse Aziatische salade met romige pindadressing van SLA en de sandwich met zwarte aioli, geroosterde biet en avocado van Anne & Max. Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees en De Vegetarische Restaurantweek: “Stuk voor stuk gerechten die de creatieve mogelijkheden van de vegetarische keuken benadrukken. Ik ben blij dat gasten dit zo waarderen! Ook vind ik het leuk om te zien dat Bagels & Beans op nummer 1 is geëindigd, dit laat echt zien dat je overal in Nederland goede vega-opties kunt vinden.”

Op naar de editie van maart 2020
Boerdam: “We hebben deze week aan 57.600 ingeschreven deelnemers laten zien hoe fantastisch de vega-keuken is, zowel thuis als uit. De restaurants hebben hier een enorme bijdrage aan geleverd, chefs zijn bij uitstek een inspiratiebron voor de groentekeuken. Van 9 t/m 15 maart 2020 vindt Nationale Week Zonder Vlees, en dus ook De Vegetarische Restaurantweek, weer plaats. Ik reken erop dat nog meer restaurants in Nederland zullen deelnemen!”

Artikel delen