Menno Post nieuw lid Les Patrons Cuisiniers

Menno Post nieuw lid Les Patrons Cuisiniers

Tijdens de vierde editie van het Grand Gala des Patrons, gisteravond in het Hulstgebouw in Rotterdam, werd bekend dat Menno Post van Olivijn* in Haarlem toetreedt tot Les Patrons Cuisiners. Toine Hermsen en Johan van Groeninge nemen afscheid van het culinaire gezelschap.

Om hun broederschap en gedeelde passie voor het vak te vieren komen alle Patrons eenmaal per jaar samen, om zij aan zij te koken. Dit gebeurt tijdens het Grand Gala des Patrons, dat gisteravond zijn vierde editie beleefde in het monumentale Hulstkampgebouw in Rotterdam.

Menno Post nieuwe Patron
Voor Menno Post van het onlangs met een ster bekroonde restaurant Olivijn* in Haarlem, was deze avond extra bijzonder. Voorafgaand aan het diner kreeg hij zijn Patrons-buis overhandigd, waarmee zijn toetreding tot het culinaire broederschap officieel werd. Post: "Bij de Patrons zitten veel fijne collega's en dit voelt als een warm bad. Ik heb nu sparringpartners waar ik altijd bij terecht kan. Dat clubgevoel en die saamhorigheid vind ik toch wel heel fijn."

Twee afscheidnemende Patrons
Op 14 oktober 1991 richtten Toine Hermsen, Cees Helder, Henk Savelberg, John Halvemaan, Constant Fonk, Maartje Boudeling, John Kern, Emmanuel Mertens en Paul Fagel Les Patrons Cuisiniers op. Dit zou uitgroeien tot een hecht culinair genootschap dat tot op de dag van vandaag enkele van Nederlands meest vooraanstaande chefs verbindt. Kenmerkend voor de Patrons is de compromisloze toewijding aan kwaliteit. Dit betekent dat er soms op andere gebieden offers gemaakt moeten worden. Dit bracht medeoprichter Toine Hermsen en Johan van Groeninge ertoe hun lidmaatschap niet te verlengen.

​Nieuwe generatie
Hermsen: "Later dit jaar zal mijn nieuwe restaurant, Toine Hermsen Cuisinier, Le Jardin des Copins, geopend worden en daar heb ik momenteel de handen vol aan. Hierdoor kan ik te weinig betekenen voor de Patrons en heb ik om die reden besloten me terug te trekken. Al sluit ik mijn terugkeer in de toekomst zeker niet uit, want het blijft een hele mooie club mensen!"  Van Groeninge (Patron sinds 1996): "Ik ben ondertussen 61 geworden en maak al tweeëntwintig jaar deel uit van deze bijzondere club. Nu ook Cees en Toine het stokje doorgeven, leek dit mij een gepast moment om ook op te staan en ruimte te maken voor de nieuwe generatie."
 

De 22 leden van Les Patrons Cuisiniers
Jef Schuur
Lucas Rive
Martin Kruithof
Jarno Eggen
Menno Post
Marcel van der Kleijn
Egon van Hoof
Erik van Loo
Jos Grootscholten
Wilco Berends
Karl van Baggem
André van Doorn
André van Alten
Erik de Mönnink
Lars van Galen 
Thijs Meliefste
Edwin Vinke
Yuri Wiesen
Soenil Bahadoer
René Brienen
Eric Swaghoven
Henk Savelberg 

​Bestuur
Frank Visser (voorzitter)
Bas Ruts 
Sander Mom

Geen horecanieuws meer missen? Meld u nu aan en ontvang onze gratis nieuwsbrief! 

Artikel delen