MOER daagt sterrenchef Dennis Kuipers uit

MOER daagt sterrenchef Dennis Kuipers uit

Het duurzame Restaurant MOER daagt SVH Meesterkok en Michelinsterrenchef Dennis Kuipers uit om het eens anders te doen. Kuipers gaat de uitdaging aan en ontwikkelt zijn signatuur gerecht volledig biologisch en zonder waste. Op maandag 8 april wordt zijn gerecht voor het eerst geserveerd in MOER, te Amsterdam.

Restaurant MOER, gevestigd in een voormalig bandenwisselstation van Michelin, haalt zijn eigen Michelin-chef in huis. Dennis Kuipers neemt het vierde gerecht in het biologische en waste-loze 6 gangen Chef’s Menu voor zijn rekening, waardoor er een culinaire samenwerking ontstaat. MOER’s eigen Chef Dirk Mooren (boven op de foto) sluit zijn andere gerechten hier op aan waardoor het geheel een complete ervaring is.

Kwalitiet en simplistisch
Dennis Kuipers is chef-kok bij restaurant Vinkeles en staat bekend om zijn modern Franse keuken, die hij weet te combineren met een breed internationaal karakter. De beste kwaliteit producten in hun waarde laten, is een kenmerk van zijn simplistische stijl. In 2009 leverde zijn creativiteit en focus een 1ste Michelinster op. Kuipers gaat graag deze samenwerking met MOER aan: “Ik sta altijd open voor nieuwe ervaringen, maar met name het delen van kennis is iets wat waarde brengt in ons vak. Samen zorgen we er zo voor dat Amsterdam culinair nog beter op de kaart komt te staan.” Bij Restaurant MOER staat, sinds opening twee jaar geleden, duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo worden er veel groenten gebruikt, zoveel mogelijk lokaal gewerkt en is alles 100% biologisch – van het eten tot de drankjes in de bar. Aline Mannes, Manager bij MOER, kan niet wachten om het gerecht te proeven. “Wij zijn trots om samen te werken met Dennis Kuipers. Samen met de prachtige wijn pairing van onze sommelier kan je avond niet meer stuk.”

Na de eerste avond op 8 april waarbij Dennis Kuipers aanwezig is, zal de Biet Zoethout Bramen Houtskool Eend te proeven zijn tot eind mei. Reserveren kan via info@restaurantmoer.nl vanaf vandaag.

 

Artikel delen