Nieuwe chef resto Violin in Kasteel Wittem

Tags: chef

Nieuwe chef resto Violin in Kasteel Wittem

Sven Nijenhuis wordt de nieuwe chef van restaurant Violin in Kasteel Wittem in Gulpen. Nijenhuis werkte voorheen onder andere bij Parkheuvel, FG, Da Vinci en De Leuf. 

Hij volgt daarmee Eric van de Weijer op en drukt sinds april zijn stempel op de nieuwe menukaart.

Op een lijn
Nijenhuis werkte voorheen als sous-chef bij Restaurant La Source** (La Butte aux Bois Lanaken), het Arresthuis (Roermond) en restaurant Jerôme ( Valkenburg ). Hij was daarvoor chef de partie bij Beluga LovesYou (Maastricht), Parkheuvel en FG (Rotterdam  en leerling bij Da Vinci (Maasbracht) en De Leuf (Ubachsberg). “Ik kreeg een uitnodiging van Kasteel Wittem om te komen praten. We zaten qua ideeën meteen op één lijn. We willen het restaurant naar een hoger niveau tillen. Daarbij werk ik graag met streekproducten uit onze regio. We hebben Kuusj varkensvlees uit Mechelen en rundvlees uit Margraten, wat wij combineren met de verse groenten en kruiden uit onze directe omgeving. Ik wil de regio laten proeven”.

Joëlle Boessen
Nijenhuis doet dit niet alleen met zijn keukenteam maar ook zijn levenspartner Joëlle Boessen is de zwarte brigade komen versterken. Zij werkt sinds kort met passie als gastvrouw bij restaurant Violin. Ook zij deed eerder ervaring op bij topzaken zoals Tout a Fait (Maastricht), Harry’s (Maastricht) en La Source** (Lanaken). 

Kasteel Wittem
In dit rijksmonument logeerde Koning Karel V in de nacht voordat hij in 1520 in Aken tot keizer werd gekroond. Willem van Oranje verbleef er geruime tijd en meer befaamde gasten genoten en genieten hier van de rust en gastronomie. In 2010 kwam het kasteel in handen van Ronald en Silvia de Meij.De restaurantruimtes zijn stijlvol, met hoge plafonds en kristallen kroonluchters. In de zomer zijn er ruime terrassen met uitzicht op het park met rozenperken en eeuwen oude bomen. Het grote terras is sfeervol overdekt en regen werend. Het nodigt uit tot ontspannen en genieten en beschikt naast haar restaurant Violin over 12 luxe hotelkamers, waarvan 2 suites in de 900 jaar oude toren.

Artikel delen