NLse chef in New York ontvangt Michelinster

NLse chef in New York ontvangt Michelinster

In juni 2018 opende no-table restaurant Ukiyo in New York met in de keuken de Nederlandse chef Marco Prins. Op maandag 21 oktober hebben zij hun eerste Michelinster mogen ontvangen.

Restaurant Ukiyo, dat ‘drijvende wereld’ betekent in het Japans, biedt seizoensgebonden gerechten en is gebaseerd op de Franse keuken met Japanse en wereldse invloeden. Dit is terug te zien in de gerechten: Kumamoto-oester met gekruide radijs of de foie gras-cocktail met ingelegde kersen, sakura bloesems en een kersenmeringue. De organisatie van Michelin beloont het restaurant met een ster.  

Nederlandse invloed
Marco Prins, die in Ukiyo de keuken bestiert, komt uit Maasdrijk. Hij begon als afwasser bij Restaurant ’t Hoekje, maar al snel stond hij in de keuken en werkte bij zaken als Parkheuvel**, Restaurant Martin Berasategui***, Restaurant Oud Sluis***, Restaurant ’t Zilte** en Restaurant The Chef Table at Brooklyn Fare***.

No-table restaurants
Restaurant Ukiyo is een ‘no-table restaurant’. Ondernemers kiezen niet voor ‘gewone’ tafels, maar laten gasten letterlijk aan de keuken eten waardoor zij een bijzondere interactie met chefs ervaren. In Amsterdam opende vorig jaar restaurant 212, het eerste no-table restaurant van Nederland. Een 8-gangen menu bij Restaurant Ukiyo kost 125 dollar.

 

Artikel delen