Ook sterrenrestaurants onder de loep van NVWA

Ook sterrenrestaurants onder de loep van NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in de afgelopen drie jaar twaalf van de 68 gecontroleerde sterrenrestaurants een waarschuwing of zelfs een boete gegeven vanwege gebrekkige hygiëne. Zo blijkt uit onderzoek van Pointer. 

Bron: Pointer (KRO-NCRV) 

De NVWA bewaakt publieke belangen, het bewaken van voedselveiligheid heeft daarbij hoge prioriteit. Dit blijkt ook uit het feit dat het de helft van de capaciteit besteedt aan het borgen van voedselveiligheid. Een van de manieren waarop de NVWA dit doet is door inspecties van restaurants. En alle restaurants worden volgens dezelfde regels gecontroleerd. 

18 procent voldoet niet
Volgens het meest recente jaarverslag van de NVWA krijgt ongeveer veertig procent van alle bedrijven die eet- en drinkwaren verwerken of verkopen een officiële waarschuwing. Pointer vroeg de gegevens van specifiek sterrenrestaurants op. Wat bleek? In de afgelopen drie jaar zijn NVWA-inspecteurs tijdens deze reguliere inspecties 68 van de 110 sterrenrestaurants binnengestapt. Na de inspectie kregen twaalf eigenaren (18 procent) een officiële waarschuwing of zelfs een geldboete. Één Michelinrestaurant kreeg in de afgelopen drie jaar zelfs een waarschuwing en twee boetes. Lees hier het hele artikel. 

Artikel delen