Peter Scholte chef bij The Green House

Peter Scholte chef bij The Green House

Peter Scholte is gestart als chef bij The Green House, een nieuw circulair horecaconcept van Albron aan de Croeselaan in Utrecht. Een restaurant waar verantwoord en duurzaam koken centraal staat en uitsluitend met verse en duurzame producten wordt gewerkt, deels uit de eigen inpandige urban farm.  

Peter werkte hiervoor onder andere bij Le Garage, elBulli, en verdiende een Michelinster als chef in Noorwegen. In Nederland had hij 5 jaar zijn eigen dessertrestaurant Sucre in Amsterdam. Daarna was hij medeverantwoordelijk voor het opzetten van MR Porter en The Duchess in het W Hotel in Amsterdam en werkte hij onder andere samen met 3-sterrenchef Jacob Jan Boerma aan de restyling van NH Krasnapolsky. Het afgelopen jaar hield Scholte zich bezig met de restyling en vergroening van Hotel Arena. Nu maakt hij de overstap naar The Green House.

Circulariteit mainstream maken 
Met zijn ruime ervaring in binnen- en buitenlandse horeca op sterrenniveau hoopt hij met The Green House circulair koken bekender te maken onder een breed publiek. En te laten zien dat circulair koken vooral ook heel smaakvol is. Maar zijn belangrijkste motivatie is de gast. Peter Scholte: “Ik zeg altijd: als ik met een mooi product veel gasten blij kan maken, dan is mijn missie geslaagd. En als dat kan op manier die bijdraagt aan een duurzamere wereld, dan is voor mij de cirkel rond. Als je wilt dat circulariteit mainstream wordt, moet je niet belerend zijn. Het circulaire verhaal is ons uitgangspunt, maar niet iedereen wil dat verhaal horen. Mensen komen straks naar The Green House om gezellig op het terras te zitten of voor een zakelijke bespreking. Ons verhaal komt overal in The Green House terug, maar is geen moetje dat altijd verteld wordt ook als gasten daar eigenlijk niet op zitten te wachten”.  In april 2018 openen de deuren voor het publiek. 

Over The Green House
The Green House is een volledig nieuw circulair en duurzaam gebouwd paviljoen in het hart van Utrecht. Een restaurant waar chefs de lekkerste gerechten bereiden van ingrediënten uit eigen urban farm en uit de regio. Het is een circulaire wereld waarin afval niet bestaat. The Green House krijgt na 15 jaar elders weer een nieuwe bestemming. Passend bij het tijdelijke karakter is het complete paviljoen volledig demontabel. Ook wordt zo veel mogelijk gebruikgemaakt van hergebruikte of her te gebruiken materialen. 

Artikel delen