Thuis met Daalder: 5-gangendiner voor thuis

Tags: chef

Thuis met Daalder: 5-gangendiner voor thuis

Dennis Huwaë, chef en eigenaar van Daalder en Edel by Dennis in Amsterdam, kwam vorige met een nieuw concept: Thuis met Daalder. De overschotten van zijn leveranciers bepalen het vijfvangenmenu, dat hij in het restaurant voorbereidt en mensen thuis afmaken.

Dennis Huwaë: ‘Wat nu gebeurt gaat niet alleen over chefs. Dit raakt leveranciers die met waanzinnige producten blijven zitten omdat er geen horeca is die spullen afneemt. Het raakt gasten die hun trouwdag of verjaardag niet kunnen vieren. Dan kan ik alleen maar mijn liefde voor eten en koken inzetten om daar wat aan te doen.’ Met Thuis met Daalder maakt Huwaë met de overschotten van een aantal van Nederlands beste leveranciers, waaronder Koppert Cress, Bourgondisch Lifestyle en Bakkerij Kaandorp, een menu.  

 

Een avond Daalder

Thuis met Daalder is uit eten op eigen adres. Huwaë kookt geen simpeler menu of deliveryporties. Hij kookt een avond Daalder. Vijf gangen fine dining die een bezoek aan het restaurant zo dicht mogelijk benaderen Om de kwaliteit van gerechten te garanderen maken “gasten” hun eigen bord af onder instructie van Huwaë. "Dit menu is perfect om iets te vieren, ook al is ‘t dan misschien aan je eigen keukentafel. Dan wil je je niet door twee gerechten heen haasten, omdat het hoofdgerecht koud staat te worden. Om zo dicht mogelijk bij de kwaliteit van Daalder te blijven, stappen gasten een paar minuten met ons hun eigen keuken in."

Doorgaan na crisis

Per gang krijg je persoonlijke video’s  erbij met instructies om de gerechten klaar te maken. Er is zelfs een playlist op Spotify die begint met een boodschap van de chef. Huwaë: ‘We maken het persoonlijk en bootsen de restaurantbeleving thuis na. We verkochten meteen honderden orders. Ik weet nu nog niet precies hoe, maar in een of andere vorm blijven we hier zeker mee doorgaan.’

Tags: 
Artikel delen