Uitreiking GaultMillau 2019 live te volgen

Uitreiking GaultMillau 2019 live te volgen

De presentatie van de Gault&Millau-gids, die vanmiddag plaatsvindt in de Kromhouthal in Amsterdam, zal live via deze link op YouTube te volgen zijn of kijk onderaan in dit bericht. De uitreiking begint om 15.00 uur en eindigt om 17.00. Het is de eerste keer dat dit gebeurt onder leiding van Godfried van der Lugt, directeur Gault&Millau Nederland.

Gault&Millau brengt dit jaar in Nederland zijn zestiende gids uit. De vernieuwde Gault&Millau Nederland gids 2019 is uitgevoerd in kleiner, handzamer formaat en blijft het gehele jaar door in de boekhandel beschikbaar. De gids wordt aangevuld door de Gault&Millau website en een gratis te downloaden app. Hij bevat meer dan 700 adressen, waaronder ruim 200 nieuwe ontdekkingen; nieuwe restaurants, maar ook bestaande restaurants die voor het eerst in de gids staan. Naast de nieuwe gids met de traditionele puntenverdeling, worden er vanmiddag 15 Gault&Millau awards uitgereikt aan de beste restaurants en culinaire persoonlijkheden voor het jaar 2019.

Culinaire wereldtop
"De Nederlandse gastronomie is volwassen en kan zich anno 2019 meten met de culinaire wereldtop. Het is onze missie om de Nederlandse gastronomie uit te lichten en liefhebbers van kwaliteit op het bord, met betrouwbare, onafhankelijke informatie de weg te wijzen naar de beste zaken die Nederland te bieden heeft. Talent en mooi ambachtelijk werk en creativiteit moeten we met z'n allen koesteren en belonen", aldus Godfried van der Lugt.

Liefdadigheidsdiner
Vanavond organiseert Gault&Millau ook het Mastercard Nederland World Food Programme liefdadigheidsdiner, gepresenteerd door Katja Schuurman. Gault&Millau en Mastercard Nederland bundelen hun krachten en grijpen de lancering van de nieuwe gids voor 2019 aan om naast de Nederlandse gastronomie ook een belangrijk ander thema op de kaart te zetten: voedselhulp aan kinderen. Het doel is om samen zoveel mogelijk donaties in te zamelen. Zo werkt het Rotterdamse kunstenaarscollectief AAAFRESH123 in opdracht van Gault&Millau op Gastvrij Rotterdam aan een schilderij dat tijdens het liefdadigheidsdiner in december wordt geveild. Het totale bedrag van alle donaties wordt door Mastercard verdubbeld..

Over Gault&Millau
Gault&Millau Nederland publiceert sinds 2008 jaarlijks een culinaire restaurantgids over Nederland. Onafhankelijke, professionele inspecteurs bezoeken de restaurants anoniem en beoordelen die op een schaal van 1-20. Restaurants die 12 punten of hoger scoren, worden geselecteerd voor de gids. De kwaliteit op het bord is hierbij leidend. Alle in de gids gepubliceerde restaurants zijn tevens vindbaar online op www.gaultmillau.com en op de Gault&Millau App.

Actief in 18 landen
Gault&Millau publiceerde de eerste gids in Frankrijk in 1969 als tegenreactie op de heersende culinaire consensus. Inmiddels is Gault&Millau wereldwijd actief in 18 landen (Australië, Roemenië, Zwitserland, Georgië, Oostenrijk, België, Canada, Kroatië, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Japan, Luxemburg, Marokko, Nederland, Rusland, Slovenië en Israël). Naast publicatie van (gepersonaliseerde) culinaire restaurantgidsen en specials, organiseert Gault&Millau ook culinaire events.

Artikel delen