The Uptown Meat Club zet dubbelkoe centraal

The Uptown Meat Club zet dubbelkoe centraal

The Uptown Meat Club in Amsterdam, waarvan Sebastiaan Koldenhof bedrijfsleider is en Rob Jansen (links op de foto) chef, bestaat drie jaar en om dat te vieren werd er onlangs een nieuw menu geïntroduceerd. Hierbij staat de Hollandse dubbelkoe centraal.

Alle stukken vlees van de koe die er toe doen, worden gebruikt en zijn terug te vinden op het nieuwe menu. Chef Rob Jansen maakt gebruik van het vlees van de Hollandse dubbeldoel . Dit is een Hollandse melkkoe die, nadat ze jarenlang in de wei heeft gegraasd, een periode van rust krijgt. Hier groeit de koe uit tot volwaardige vleeskoe. Vandaar de naam 'dubbeldoel': melk en vlees. Juist hierdoor is het vlees mals en heeft het de ouderwetse rundvleessmaak.

Mibrasa
Jansen: “Zelfs van de Amerikaanse toeristen die hier komen, die qua vlees heel wat gewend zijn, horen we regelmatig dat ze nog nooit zo’n lekkere steak hebben gegeten. De echte favorieten? De men steak en côte de boeuf." Door de bereiding in de Mibrasa houtskool-grilloven krijgen de gerechten een smaak, geur en structuur die echt authentiek zijn.
 

Artikel delen