Valuas* ontwikkelt oranje Koningsbitterbal

Valuas* ontwikkelt oranje Koningsbitterbal

Sterrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag.

De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen de succesvolle Valuas Kroketterie van chef-eigenaar Eric Swaghoven die sinds 2004 bestaat en die inmiddels meer dan 40 verschillende soorten kroketten en bitterballen telt.

Koningsbitterbal is ode aan de koning
Eric Swaghoven, SVH Meesterkok en eigenaar van de Valuas Kroketterie en hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo: “Met de Koningsbitterbal voldoen we aan de steeds groter wordende vraag naar vegetarische snacks. De bitterbal is gemaakt van de fijnste Hokkaido-pompoen en verrijkt met oud-Hollandse specerijen als gember, korianderpoeder, cayennepeper, witte peper en een vleugje sinaasappel. Onze royale snack is hartig, hoog op smaak door de specerijen, heeft een lekkere krokante bite en valt op door zijn knaloranje jasje. Ik ben al jaren groot fan van het koningshuis en van een smaakvolle kroket en heb die liefdes samengebracht in deze koninklijke creatie”, aldus de ondernemer.

40 verschillende soorten
De Koningsbitterbal wordt geserveerd bij restaurant Valuas en is vanaf 1 maart 2018 ook voor de horeca verkrijgbaar bij Valuas Kroket. Het assortiment telt inmiddels ruim 40 verschillende soorten, waaronder een geitenkaaskroket, tomaat-risottokroket, witlofkroket, kreeftenkroket, halal kipkroket, glutenvrije kroket en kroketten met seizoenproducten zoals asperges.

Artikel delen