Vic Tosseram is Regional Chef Ambassador 2019

Vic Tosseram is Regional Chef Ambassador 2019

Op donderdag 24 oktober vond in Rhodos Griekenland de finale plaats van de European Young Chef Award 2019. Vic Tosseram uit Goirle vertegenwoordigde Brabant tijdens deze kookwedstrijd voor jonge talenten uit verschillende Europese regio’s.
 
De jonge chef Vic Tosseram verraste de internationale jury van de European Young Chef Award met zijn Brabantse gerecht. Hij maakte een eigentijdse variatie op het klassieke Brabantse gerecht ‘Blote billetjes in het gras’. Zijn prestatie leverde hem de titel Regional Young Chef Ambassador 2019 op. 

Ode aan Brabant
Tosseram volgt de opleiding gespecialiseerd kok aan de Rooi Pannen in Tilburg. De jonge kok in opleiding werkte onder andere bij Tout à Fait* in Maastricht en Sabero** in Roermond. Door de school werd Tosseram geselecteerd om mee te doen aan de Nederlandse voorrondes voor de European Young Chef Award (EYCA), die hij won. Deze week reisde hij af naar Rhodos om het daar tegen 9 andere Europese koks in opleiding op te nemen. 

Winnaar
Eirini Georgoudiou uit Griekenland won de titel European Young Chef of the Year 2019. Tosseram werd uitgeroepen tot Regional Chef Ambassador 2019. Hiermee krijgt hij een jaar lang een podium om aan een breed publiek te laten zien wat Brabant in huis heeft aan producten en culinaire kwaliteiten. Tosseram: "Ik ben onwijs trots dat ik Brabant mocht vertegenwoordigen op dit internationale podium. Brabant heeft zoveel mooie producten en culinaire tradities. Met mijn gerecht wilde ik een ode brengen aan een traditioneel Brabants gerecht door het in een modern jasje te steken. Heel gaaf om te doen! Helaas niet in de prijzen gevallen, maar ik ben een super toffe, unieke en memorabele ervaring rijker! Iets om nooit te vergeten. Ik mag me young chef ambassador van Noord-Brabant noemen. Iets om trots op te zijn!”

Laat zien wat de regio in huis heeft
De EYCA is een initiatief van IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism). Hierin werken tien Europese regio’s samen die hun streekeigen tradities willen laten zien en zich inzetten om gezond, lokaal en duurzaam eten te bevorderen. Brabant is een van deze regio's. De jonge chefs worden uitgedaagd te werken met regionale producten en de tradities rond eten in hun eigen streek te laten zien. Ralf Immens van Noord-Brabant Culinair: "Jonge talenten als Vic kunnen echt het verschil maken in de keuken. Door nu al bewust te zijn van de impact van werken met regionale en duurzame producten is hij een inspirerend voorbeeld voor anderen en een aanwinst voor de Nederlandse gastronomie."

Artikel delen