Vijf vragen aan Sanne Slijper van Two Chefs Foodbar

Vijf vragen aan Sanne Slijper van Two Chefs Foodbar

Sanne Slijper en Martijn Disseldorp van Brouwerij Two Chefs Brewing openden vorig jaar Two Chefs FoodBar West in Amsterdam. Een jaar later openen ze al een tweede locatie in Amsterdam-Zuid: Two Chefs FoodBar Zuid. Wat je kan verwachten van deze 2 locaties? Wij stelden Sanne Slijper 5 vragen.

De tweede Two Chefs FoodBar. Vertel eens?

“Two Chefs FoodBar Zuid heeft een kaart die voor tachtig procent gelijk is aan die van Two Chefs FoodBar West, aangevuld met extraatjes van de chefs. Het is de keuken van Bar Alt op het niveau ‘comfort plus’. We hebben de naam veranderd van Bar naar FoodBar omdat we juist extra veel aandacht geven aan het eten – anders dan andere bars. Op deze locatie komen andere gasten, meer jonge gezinnen bijvoorbeeld.”

Als Bar Alt Champions League is op het gebied van foodpairing, hoe omschrijf je Two Chefs FoodBar dan?

“Met de FoodBar spelen we geen foodpairing, maar ‘genieten’. We serveren food én drinks, niet food plús drinks. Gasten komen hier om halve liters te drinken op het terras of om lekker te eten, en wie wil kan het upgraden naar een beetje speciaal. We hebben een hamburger op de kaart omdat daar veel vraag naar is. Maar we bieden ook vegetarische gerechten en spinoffs van klassiekers om het interessant te maken. Natuurlijk hebben we bieradvies bij ons food, maar dat is niet waarvoor de gast komt.”

Welke bieren schenk je?

“We hebben gekozen voor een vast assortiment dat wel om hop draait, omdat we dat lekker vinden. Onze Funky Falcon Pale Ale is dé gateway drug voor de pilsdrinker, maar ook hopheads kunnen er hun heil in vinden. Daarnaast maken we specials, waarbij we meer de randjes op zoeken, en ‘limited editions’ zoals bijvoorbeeld een Fruited Sour, Espresso Milk Stout en een DDH HAZY IPA.”

Er staan relatief veel wilde en sours op de kaart. Waarom?

“Op de tap hebben we de bieren van Two Chefs. Op fles hebben we bieren voor de liefhebber. Dat zijn bieren die we zelf niet maken, denk aan: wilde bieren, heel moeilijke sours of juist die hele moeilijke donkere bieren. Onze flessenkaart moet onderscheidend zijn van onze eigen bieren, vinden we. Namen die je op deze bierkaart vindt zijn onder meer: Tommie Sjef, Nevel, Oersoep, De Kromme Haring, Toon van den Broek en Moersleutel. Echt onderscheidende bieren dus.”

Waarvoor komen gasten naar Zuid?

“Voor feest in je glas, smaak op je bord en gezelligheid.”

Artikel delen