Vrouwelijke chefs komen Bijdendijk versterken

Vrouwelijke chefs komen Bijdendijk versterken

De evenementen line-up van RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam, is bekend gemaakt en bevat topnamen als: Manoella Buffara (maart), Garima Arora (mei), Pía León (juli), Margot Janse (augustus), Isabella Potí (september) en Leonor Espinosa (november).

“We hosten de meest bijzondere chefs ter wereld. Wie de namen herkent van het 2020-programma begrijpt welke weg wij zijn ingeslagen. Met deze line-up geven we het podium aan de ‘female game-changers’ uit ons vak. Allemaal hebben zij een uniek verhaal en hebben zij veel impact op hun omgeving.'', aldus Joris Bijdendijk, chefkok van RIJKS.

Aftrap 2020

Het gastchef programma start op 14 en 15 maart met topchef Manoella Buffara van restaurant Manu, Brazilië (winnaar van de One-To-Watch award 2018 en #42 op de lijst van Latin America's 50 Best Restaurants). De andere namen van de 2020 line-up zijn:

Garima Arora (mei) restaurant Gaa, Thailand
Asia's Best Female Chef 2019 en #16 in de Asia’s 50 Best Restaurants-lijst

Pía León (juli) restaurant Kjolle, Lima
Rising Star Award 2019, Highest New Entry Award, #21 in de Latin America’s
50 Best Restaurants-lijst

Margot Janse (augustus) charity project Isabello, feeding hungry minds, Zuid-Afrika Voorheen van restaurant Le Quartier Français, hoogste notering #11 op The World’s 50 Best Restaurants-lijst

Isabella Potí (september) restaurant Bros, Italië
Rising Star Award 2018, The Best Contemporary Restaurant Award in Italy 2019

Leonor Espinosa (november) restaurant Leo, Colombia
Latin America’s Best Female Chef 2017 en #49 in The World’s 50 Best Restaurants-lijst

Sinds de opening van RIJKS® 5 jaar geleden, nodigt chef Joris Bijdendijk met regelmaat internationaal gerenommeerde gastchefs uit. Mauro Colagreco (nr. 1 op The World’s 50 Best Restaurants-lijst) was de 30ste topchef die bij RIJKS® kwam koken. Dit event was de laatste in die vorm. Vanaf 2020 slaat het restaurant een nieuwe weg in met het organiseren van events.

De laatste plekken voor RIJKS x MANU in maart zijn te reserveren via restaurant.nl. Voor de overige evenementen kunnen gasten zich alvast inschrijven op de geïnteresseerde-lijst via reserveren@rijksrestaurant.nl

Artikel delen