Jonathan Zandbergen is de winnaar van de Gouden Koksmuts 2019. Hij overtuigde de jury door met zijn team bestaande uit Marco Helsloot en Rob Overdevest een menu te maken van een amuse van hollandse garnalen met miso en dashi vinaigrette. Het voorgerecht was kabeljauw met aardpeer en ossenstaartjus, het tussengerecht paddenstoelen met witlof en paddestoelensaus en het hoofdgerecht een kalfshaas met hart en lever. Het dessert was een koksmuts met vanille en pistache en pompoenpitolie en kokosmousse met limoen.
De jury vond het tijdens de wedstrijd lastig te bepalen wie nou echt de winnaar zou worden. Jurylid Felix Wilbrink: ''Het was net een voetbalwedstrijd waarbij je naar topteams zit te kijken maar er wordt niet echt gescoord. Maar er werd goed gekookt en de punten liegen er niet om en hebben de winnaar bepaald.''
Vorig jaar ging het team van Restaurant De Loohoeve uit Schoonloo er met de prijs vandoor. De chefs-koks dit jaar hebben mee gedaan zijn:
Marco van der Wijngaard van Restaurant ’t Amsterdammertje*
Jozua Jaring van Ratatouille Food and Wine*
Pascal Duvivier van Bridges Dining*
Tommy Janssen van Restaurant Bentinck
Matthijs Mulder van De Bloemenbeek*
Vincent van der Zalm van Restaurant Parkheuvel**
Andre van Alten van Restaurant La Provence*
Jonathan Zandbergen van Hotel & Restaurant Merlet*