Chefswissel bij restaurant Bentinck

Chefswissel bij restaurant Bentinck

Frank Bakkenes volgt Tommy Janssen op en is daarmee de nieuwe chef van restaurant Bentinck in Amerongen.

Twee jaar lang werkte Bakkenes als rechterhand van Janssen en zal het stokje nu met veel enthousiasme overnemen. Bakkenes werkte, na zijn opleiding aan de Cas Spijkers Academie, eerder als chef bij De Vrienden van Jacob*. Zijn voorliefde voor de Franse keuken en het werken met pure smaken zijn kenmerkend voor Bakkenes. De pure insteek zien we terug in de gerechten waarvan de insteek no-nonsense zal zijn.

Nieuwe keukenbridage

Het nieuwe team staat als een huis. Kevin Mewe en Luc van den Brink worden de rechterhanden van Bakkenes. Bakkenes: ‘’Met een keukenbrigade van tien man sterk hebben we alles in huis om perfecte kwaliteit te bieden en gasten culinair te verrassen. Het koken met de beste en mooiste producten, het samenwerken en altijd op scherp staan maakt het voor ons een gave uitdaging.’’

Tommy Janssen

Janssen vertrekt in de loop van het jaar om zijn eigen restaurant te openen. ‘’Het is altijd mijn droom geweest om mijn eigen zaak te openen en die ga ik nu verwezenlijken.’’ Tot die tijd zal hij het team ondersteunen en zich voorbereiden. Zo gaat hij een maand stage lopen in Kopenhagen bij Geranium***, dat behoort tot de top 5 beste restaurants ter wereld.

 

Artikel delen