De 7 zonden van Miljuschka Witzenhausen

De 7 zonden van Miljuschka Witzenhausen

Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. De horeca kent vele verlokkingen. Aan welke van de 7 zonden maken wij ons schuldig? Deze keer in de biechtstoel: Miljuschka Witzenhausen, tv-kok, presentatrice van 24Kitchen en De Chocolade Show en momenteel te zien in Superstar Chef. “Ik houd er altijd rekening mee dat het morgen allemaal weg kan zijn.”

Tekst Britt van Os  

Gulzigheid
“Ik krijg nooit genoeg van eten en kan mezelf echt tot buikpijn eten. Ik zoek de hele dag naar combinaties van smaken en structuren. Dan heb ik weer zin in iets zoets, dan in iets zouts, zurigs, knapperigs, sappigs of glibberigs. Het houdt mij de hele dag bezig. Ik ga liever niet uit eten, omdat ik het jammer vind om niet te koken. Die momenten wil ik niet missen: koken is mijn drugs. Ik let ook absoluut niet op mijn gewicht. Laatst had ik voor LINDA. een bikini-shoot. Met moeite at ik 3 weken geen taart en ijs. Normaal eet ik dat iedere dag.”

IJdelheid
“Ik zit iedere dag wel een uur in de make-up, terwijl ik het vreselijk vind om zolang naar mezelf in de spiegel te moeten kijken. Ik pak dus altijd een tijdschrift of krant erbij, of ga op m’n telefoon zitten. Ik ben altijd wel blij als m’n make-up is gedaan en ik mijn masker weer op heb. Het geeft een veilig gevoel. Er is een Miljuschka op televisie en een Miljuschka thuis. En ik ben blij dat daar een groot verschil tussen zit. Als ik thuis recepturen ontwikkel of aan het koken ben, loop ik in lange jurken en wollen sokken.”

Woede
“Ik ben een publiek persoon, dus mensen hebben vaak een vooroordeel over mij dat ze uiten via sociale media. Ik blokkeer het meestal gewoon, omdat ik daar geen zin in heb. Vaak gaat het over dat ze mij als persoon niet leuk vinden, maar dat doet me niet zoveel. Het zijn geen mensen waar ik een band mee heb. Natuurlijk ben ik ook weleens boos op de mensen die ik lief heb. Ik ben alleen niet zo goed in het uiten van m’n woede. Ik ben geen goede prater en meestal zet ik mijn woede om in verdriet.”

Lust
“Lust en liefde zijn voor mij twee totaal verschillende dingen. Ik vind het mooi om in een relatie echt liefde te voelen, maar lust vind ik ook belangrijk. Ik heb in mijn vak ook veel te maken met aandacht van mannen. Grappig, want veel zijn zelfs bang voor me. Die denken dat ik ze op eet of zo, I don’t know. Het doet me overigens niet zoveel, ik vind iemand pas interessant als er ambitie in zit. Ik heb een fantastische vriend en daar botvier ik mijn lust lustig op los.”

Hebzucht
“Ik heb alles gekend: bittere armoede en een riant leven. Nu heb ik het al een tijdje goed voor elkaar, maar ik houd er altijd rekening mee dat het morgen allemaal weg kan zijn. Ik vind het wel heel fijn dat ik m’n kinderen nu twee keer per jaar mee op vakantie kan nemen. Ik heb ook een tijd gekend waarin ik bij m’n moeder op zolder woonde en niet eens een tosti voor ze kon kopen bij het zwembad. Toch raakt mijn agenda nu snel vol met futiliteiten in plaats van met dingen waar het écht om gaat. Daarom ben ik hebzuchtig naar tijd met mijn kinderen.”

Jaloezie
“Als een man vreemdgaat en een keer met iemand naar bed gaat, is dat voor mij niet meteen een reden dat het niet goed zit in de liefde. Dan is dat een lustige daad. Ik zou het veel erger vinden als mijn vriend maandenlang met een vrouw appt en dingen deelt die hij niet met mij deelt. Dan word ik vreselijk jaloers. Daarnaast kan ik mezelf echt opvreten als ik niet word uitgenodigd voor een auditie voor een foodgerelateerd programma. Als ik iemand anders dat dan zie presenteren denk ik wel echt: ‘f*ck’. Het is niet dat ik had willen doen, maar ik had wel gebeld willen worden.”

Luiheid
“Vaak ben ik te streng voor mezelf. Ik heb tijden gehad dat ik maar 4 uur sliep. ’s Nachts ging ik door met recepten maken en op een gegeven brak me dat op. Ik moest echt worden teruggeroepen door m’n vriend. Hij heeft de zondag ingelast als mijn/onze rustdag. Ik breng de kids naar hun vader, waarna we de hele dag samen in bed liggen, eten en lummelen. Dat ultieme weekendgevoel had ik mezelf nooit kunnen geven. Dan had ik het gevoel gehad lui te zijn. Nu doe ik het voor hem en onze relatie. Dat maakt het alsnog een nuttig doel.”

Artikel delen