Gala Les Patrons Cuisiniers groot succes

Gala Les Patrons Cuisiniers groot succes

Onlangs stond Hotels van Oranje in Noordwijk aan Zee twee avonden volledig in het teken van de culinaire creaties van de chefs van Les Patrons Cuisiniers, tijdens het jaarlijkse gala. De tweede avond zetten alle Patrons zich vrijwillig in om geld op te halen voor War Child.

Foto's: Lyan van Furth Photography

Les Patrons Cuisiniers: Henk Savelberg erelid

les patrons cuisiniers

Tijdens de culinaire avond was de burgemeester van Noordwijk aanwezig, mevrouw Wendy Verkleij – Eimers. Zij benoemde mede-oprichter van Les Patrons Cuisiniers Henk Savelberg namens het bestuur tot erelid.

Ook erelid Cees Helder werd naar voren gevraagd om Thomas van Santvoort van restaurant Flicka* de oorkonde te geven, omdat hij in december 2020 werd benoemd tot Patron Cuisinier. Toen kreeg hij zijn officiële buis, nu dus de oorkonde.
Frank Visser, voorzitter van Les Patrons Cuisiners: “En er waren meer lichtpuntjes in de donkere tijd: Dennis Huwae en Thijs Meliefste kregen hun eerste ster en Richard van Oostbrugge en Thomas Groot kregen hun tweede ster. En Anne Marie Nijhoff, head sommelier van La Provence in Driebergen, won de Nationale Moët Hennessy Gastvrijheidsprijs! Zij is een voorbeeld voor het vak en voor alle jonge collega’s – die zo hard nodig zijn.” Zij werd namens de Patrons Cuisiners tot Talent van het Jaar, tijdens het gala.

Les Patrons Cuisiniers: blij dat we weer samen mogen zijn

Vsser sprak ook nog over de donkere corona tijd: “De Patrons zijn niet stil gaan zitten. Take away, traiteur, alles werd gedaan. En dankzij u lieve gasten, door uw steun zijn wij er nog. Wij waarderen dat zeer. Ook tijdens de tweede lockdown was u er voor ons. Daarom zijn wij zo blij dat we hier vanavond weer samen mogen zijn.”

Het menu:

Amuses
Op hooi gerookt eitje, paling in het groene Well's 'muske' - René Brienen
Kipsaté Huwaë - Dennis Huwaë
Bara, wagyu, truffel, zwarte knoflook - Soenil Bahadoer
Tartaar zeeuwse hamachi, tom kha kai, zeewier, kalamansi - Yuri Wiesen
Kippenlever, laurierdrop, anijs - Menno Post
Wafeltje van oude kaas, crème van oude kaas, piccalilly - Thijs Meliefste
Oester, eendenlever, krokante kip, balsamico - Wilco Berends
Kreeft, tomaat, rabarber, feta, verveine - Ronald van Roon
Zeebaars, wasabi, sesam, kokos - Thomas van Santvoort
Cupbonbon bittere chocolade, appel, biet en zuring
Cupbonbon witte chocolade, spinazie, wei en boekweit - Eric Swaghoven

Menu
Krab, ijsbergsla, peterselieolie, ponzu - Martin Kruitfhof
Kabeljauw, kaviaar, dashiboter, tuinkruiden - Erik van Loo
Tarbot, kokosnootsaus, crispy venere rice, mangogel, korianderolie, mangosalade - Henk Savelberg
Anjou duif 'a la romaine', olijven-duiven-garum-tapenade, cèpes, orgaantjes - Richard van Oostbrugge & Thomas Groot

Desserts
Passievrucht, witte chocolade, schapenmelkijs - Jef Schuur
Griesmeel, bramen, wilde bergamot - Erik de Mönnink
Champagne, framboos, roos, toffee - Jos Grootscholten
Blanc manger, zwarte sesam, groene appel, matcha - Egon van Hoof

Artikel delen