'70% van de gasten kiest vaker vegetarisch'

Tags: vega(n)

'70% van de gasten kiest vaker vegetarisch'

70% van de horecaondernemers geeft aan dat hun gasten steeds vaker kiezen voor een vegetarisch gerecht. 36% van de ondervraagden heeft ook meer vegetarische gerechten op de kaart staan dan voorheen. Dit blijkt uit een onderzoek van KHN.

​Volgens KHN zijn er in Nederland steeds meer vegetariërs en flexitariërs, mensen die af en toe vlees eten. Als voorbeelden in de regio Utrecht van bedrijven die hier goed op inspelen noemt de branchevereniging EXKI met een uitgesproken voorkeur voor plantaardige producten van eigen bodem, McDonalds die een vega burger ontwikkelde en het nieuwe The Green House, waar gerechten worden bereid van ingrediënten uit een eigen urban farm en van leveranciers uit de regio Utrecht

Vegan in de horeca
​Ook het aantal veganisten in Nederland stijgt hard. ​Ons land telde begin dit jaar namelijk meer dan 100.000 veganisten, liet de Nederlandse Vereniging voor Veganisme onlangs weten. Niet voor niets zijn veganrestaurants zoals de Vegan Junk Food Bar, Mr. & Mrs. Watson, The Dutch Weed Burger Joint (allemaal Amsterdam), SNCKBR (Utrecht), Happy Earth (Rotterdam) en De Groene Chef (Tilburg) erg populair. Bovendien wordt er ook doro niet-vegan restaurants tegenwoordig veel met vegan geëxperimenteerd, bevestigt culinair trendwatcher Anneke Ammerlaan. Lees het hele artikel over deze trend via deze link.

Artikel delen