Duurzaam drankje levert student titel op

Duurzaam drankje levert student titel op

Fabian Lindner van Zzinga (een drankje gebaseerd op het concept van honingwijn) is uitgeroepen tot Nederlandse student-ondernemer 2018. Hij zal Nederland vertegenwoordigen tijdens internationale finale van de Global Student Entrepreneurs Awards in China. 

Fabian Lindner uit Wageningen is uitgeroepen tot Nederlandse student-ondernemer van het jaar 2018. Met zijn onderneming Zzinga heeft hij een nieuw duurzaam product ontwikkeld en in de markt gezet, gebaseerd op de het oeroude concept van honingwijn. Hij wil met zijn bedrijf mensen bewust maken van de problematiek van bijensterfte en hen betrekken bij activiteiten die de bij ten goede komen. In Nederland wordt de helft van de bijen momenteel met uitsterven bedreigd.  Fabian studeert Marketing & Economics aan de Wageningen Universiteit en komt oorspronkelijk uit Italië.

Duidelijk visie
De jury koos voor Fabian omdat hij een duidelijke visie heeft op zijn bedrijf en hoe hij zijn bedrijf verder kan ontwikkelen. Naast het ontwikkelen van het concept, is Fabian bijvoorbeeld verder gegaan met het testen en optimaliseren van de smaak, bij festivals in Nederland en smaakevenementen in andere Europese landen, waardoor er een ijzersterk product is ontstaan. De jury concludeerde dat het bedrijf van Fabian, dat nu al goed loopt, duidelijk groeipotentie heeft. De winnaar werd bepaald door een vakjury bestaande uit studentondernemers, ervaren ondernemers en scale-up ondernemers.

Internationale finale
Fabian mag door deze uitverkiezing Nederland vertegenwoordigen in de wereldwijde finale van 10 t/m 12 april 2019 in Macao (China). Tijdens deze finale nemen meer dan 50 studentenondernemers uit 23 verschillende landen het tegen elkaar op. Fabian krijgt in aanloop naar deze finale professionele begeleiding van ervaren Nederlandse ondernemers en een geldbedrag van vijfduizend euro. Het is dit jaar de vierde keer dat deze competitie in Nederland werd gehouden. Hoewel het geen wedstrijd is speciaal voor de foodindustie, wonnen  George Brandenburg en Sander Peltenburg vorig jaar de Nederlandse finale met hun krekelburger, waarmee ze de drempel hebben verlaagd om te kiezen voor insecten als hoogwaardige en duurzame leverancier van proteïne. 

 

Artikel delen