Vandaag vond de voorronde plaats van Future Talents, de jaarlijkse vakwedstrijd voor gastronomisch- en gastvrijheidstalent. In totaal zijn er negen talenten door voor de witte brigade en tien voor de zwarte brigade. Bekijk een aantal foto’s van de voorronde onder dit bericht.
Finalisten witte brigade:
Albeda College Rotterdam
Albeda College Maassluis
Cas Spijkers Academie / Cingel College
Cas Spijkers Academie / ROC Nijmegen
De Rooi Pannen Eindhoven
De Rooi Pannen Tilburg
Deltion College
ROC De Leijgraaf
Sterklas Amsterdam
Finalisten zwarte brigade:
Albeda College Rotterdam
Albeda College Maassluis
Cas Spijkers Academie / Cingel College
ROC Nijmegen
Cas Spijkers Academie Twente
Rooi Pannen Tilburg
Deltion College
Landstede
Sterklas Amsterdam
MBO Amersfoort
Black box
De talenten van vijftien witte brigades van Nederlandse koksopleidingen zijn met elkaar de strijd aangegaan. Ze moesten één hoofdgerecht vanuit een black box te bereiden Daarna presenteerden de kooktalenten hun gerechten aan de professionele jury die bestond uit SVH Meesterkok Onno Kokmeijer (executive chef restaurant Ciel Bleu**) en SVH Meesterkok Jeroen Robberegt (executive chef Pulitzer Amsterdam). De hoofdelementen uit de black box waren een zonnevis van Schmidt Zeevis en groenten van Rungis. De jury lette bij de beoordeling vooral op creativiteit, presentatie en kooktechniek. Van de vijftien Nederlandse teams zijn er negen witte brigades door naar de finale op 9 april. Ze strijden dan tijdens de achtste editie van Future Talents tegen zes geselecteerde internationale teams en de winnaar van vorig jaar.
Cocktail
Bij de zwarte brigades zijn eveneens 15 talenten van verschillende Nederlandse vakscholen het tegen elkaar op gaan nemen. Zij hadden als opdracht gekregen om een cocktail te maken voor een driekoppige jury: Cindy Borger (gastvrouw/sommelier restaurant De Groene Lantaarn**), SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk (restaurant service manager bij restaurant Ciel Bleu**) en Annebel van der Laak (lady bartender van Twenty Third – Hotel Okura Amsterdam). De jury was zeer enthousiast over de verschillende cocktailcreaties, waarvan er twee bovendien alcoholvrij waren. Er is vooral gelet op ingrediëntenkeuze, smaak, uiterlijk en presentatiewijze van de cocktails. Uiteindelijk vielen er vijf vakscholen af en gaan er tien door naar de finale, waarin ze gaan strijden tegen de zes buitenlandse scholen.
Miele Experience Center
De finalewedstrijd vindt op 9 april 2018 plaats in het Miele Experience Center in Vianen. Het belooft een heus gastronomisch spektakel te worden. De jury bestaat dan wederom uit de top van de Nederlandse gastronomie. De jury’s beoordelen dan zestien talentvolle witte en zestien talentvolle zwarte brigades op hun gastronomie en gastvrijheid.
Stimuleren
Future Talents is een initiatief van Koppert Cress, Miele, Food Inspiration (verenigd in de Stichting Talent van de Toekomst Bokaal) en twintigtal kwaliteitsleveranciers uit de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd. Future Talents is een wedstrijd, die jaarlijks wordt georganiseerd.
Potentiële talenten
De Stichting Talent van de Toekomstbokaal stelt zich ten doel om potentiele talenten in de gastronomie een platform te beiden waarop zij met hun gelijken kunnen wedijveren om de titel Future Talents. Elk jaar organiseert de stichting de wedstrijd Future Talents, waarin zowel teams van de zwarte als witte brigade parallel aan elkaar deelnemen. Het evenement vindt plaats in een professionele omgeving, met gebruik van de beste producten. De beoordeling is in handen van prestigieuze professionals uit de gastronomie.