Samuel Levie is Smaakburgemeester A'dam

Samuel Levie is Smaakburgemeester A'dam

Ondernemer Samuel Levie is gisteren tijdens het openingsdiner van de Amsterdam Food Week door wethouder van Kunst en Cultuur, Touria Meliani, benoemd tot Smaakburgemeester van Amsterdam. Daarmee is hij komend jaar ambassadeur van culinair Amsterdam. Bekijk foto's van het diner onder dit bericht.

Samuel Levie is de eerste Smaakburgemeester Amsterdam.  Levie is ondernemer en strijdt voor duurzaamheid in de foodwereld. Bij zijn worstmakerij Brandt & Levie wordt bijvoorbeeld alleen gewerkt met boeren die op een goede en duurzame manier varkens houden. Een ander initiatief van hem is Food Cabinet: een project- en campagnebureau voor voedsel en duurzaamheid. Dit jaar vertegenwoordigt hij culinair Amsterdam en zal hij nauw betrokken zijn bij initiatieven om Amsterdam op de culinaire wereldkaart te zetten. ''Ik wil vooral een verbindende factor zijn voor de horeca. We kunnen nog heel veel van elkaar leren.''

Smaakmakersdiner
Zo'n 100 toonaangevende smaakmakers kwamen gisteren bijeen bij het Smaakmakersdiner in Food Center Amsterdam om de lancering van Amsterdam Food Week te vieren en de allereerste Smaakburgemeester te verwelkomen. Op het menu stonden de smaken van de stad centraal. Zo was er onder andere authentieke dim sum vooraf, gevolgd door roti, Hollandse pot en Italiaanse panna cotta. De presentatie van de avond was in handen van culinair recensent Joel Broekaert, die gesprekken aanging met chefs als Dennis Kuipers en de in Berlijn opererende Stijn Remi. Singer-songwriter Gerson Main zong de gasten toe met eigen liedjes over alle smaken en kleuren van de stad.

Programma Amsterdam Food Week
Het programma deze week behandelt alle actuele onderwerpen in onze food scene. Van innovatie, duurzaamheid en diversi­teit, tot distributie- en personeelsbeleid. Hoe gaan we om met het nijpende per­soneelstekort? Wat kunnen we leren van de nieuwste food trends in New York, Berlijn en Londen? Bezorgen we straks met drones? En bovenal: Hoe brengen we onze stad naar een nóg hoger culinair niveau? Deze vragen worden beantwoord aan de hand van inspirerende talks, work­shops, presentaties en rondleidingen.

Amsterdamse foodscene
Het initiatief voor de Amsterdam Food Week komt uit de koker van levensmiddelengroothandel De Kweker. “Samen met onze partners vonden we het de hoogste tijd om de Amsterdamse foodscene bij elkaar aan tafel te zetten. Om ervaringen te delen, te inspireren en te vieren wat onze culinaire hoofdstad allemaal te bieden heeft. Geen mooier moment dan 2018, het jaar van ons eigen 50-jarige bestaan, om dit aan de stad te geven”, aldus Gert Blaauw, Algemeen Directeur van De Kweker. Het event is georganiseerd in samenwerking met partners Food Cabinet, De Buik van Amsterdam en Dutch Cuisine.

Artikel delen