Serie over team Bocuse d'Or NL

Serie over team Bocuse d'Or NL

De voorbereidingen van het vooraanstaand Bocuse d’Or, dé gastronomische kookwedstrijd, zijn in volle gang. Groothandel en sponsor Makro maakt een mini-serie over de Nederlandse deelnemers Lars Drost (25) en zijn commis Mike Klaassen (19) van Ciel Bleu**.

Makro geeft horecaprofessionals en foodliefhebbers met de mini-serie ‘De weg naar Bocuse d’Or’ de unieke kans om te zien hoe Lars en Mike zich voorbereiden. De groothandel maakt vier korte afleveringen over hun belevingen en inzet onderweg naar de grote Europese finale. In de eerste aflevering geven Lars en Mike een kijkje in hun werk bij Ciel Bleu Restaurant**, vertellen ze over hun passies en drijfveren en welke uitdagingen ze daarin zijn tegengekomen. De aflevering staat vanaf vanavond (maandag 28 mei) online op deze site.

Team NL met Jan Smink als coach
Lars en Mike vormen het team dat Nederland mag vertegenwoordigen in de Europese finale van Bocuse d’Or. Oud-deelnemer Jan Smink zal ze voor en tijdens de wedstrijd coachen en begeleiden. De deelname van Lars en Mike aan de Europese finale is echt een unieke prestatie te noemen: zij behoren tot de jongste deelnemers van de wedstrijd.

Olympische Spelen van de gastronomie​
Bocuse d’Or kan worden gezien als equivalent van de Olympische Spelen van de gastronomie. In de Europese finale moeten Lars en Mike binnen 5 uur en 35 minuten een geweldig gerecht samenstellen voor een kritische jury bestaande uit de grootste en beste koks ter wereld. De Europese finale vindt plaats in Turijn op 11 en 12 juni 2018. Aan deze prestigieuze Europese finale doen in totaal 20 teams mee.

Entree Magazine is mediapartner van Bocuse do'Or NL.

 

Artikel delen