Sushisamba in het teken van Earth Week

Tags: vega(n)

Sushisamba in het teken van Earth Week

Vanaf 22 april staan alle restaurants van Sushisamba, in Londen, Miami, Amsterdam en Las Vegas, een week lang in het teken van Earth Week. Via een speciaal menu wil het bedrijf geld ophalen en gasten bewustmaken van de ontbossing van het regenwoud in de Amazone. Bekijk foto's van de gerechten van het menu onder dit bericht.

Met gebruik van ingrediënten die zijn gekweekt en geoogst in het Peruviaanse regenwoud door de Asháninka, Peru’s grootste inheemse bevolkingsgroep, hebben de Sushisamba-chefs een Earth Week-menu gecreëerd. In dit menu komen de klassieke smaken van de Sushisamba-keuken samen met ingrediënten uit het regenwoud, zoals chocolade, koffie en gedroogd fruit. In Amsterdam is ‎executive chef Mark Vaessen verantwoordelijk voor het menu.

Opbrengt van het menu
Een deel van de totale opbrengst zal naar NGO Cool Earth’s inzet gaan om de Asháninka gemeenschap te ondersteunen met hun doel: de ontbossing en daarmee de klimaatveranderingen tegenhouden. Daarnaast willen de Sushisamba's hun gasten door de Earth Week bewustmaken van de ontbossing van het regenwoud in de Amazone en de gevolgen daarvan. 

Meer hulp
Chef en mede-initiatiefnemer Claudio Cardoso: “Dit initiatief is onze manier om meer hulp te krijgen voor de mensen die opkomen voor iets dat zo kostbaar is, maar toch nog zo onderschat wordt. Iedereen zou de aarde moeten zien als ons enige thuis dat ons volledige respect en onze inspanningen nodig heeft om behouden te worden. Helaas nu meer dan ooit.’’

Het Earth Week-menu
Oester Nigiri - Asháninka koffie, popcorn, mosterd 
Tacacho - gepureerde weegbree, chorizo, pork belly, salsa criolla, Asháninka gedroogde ananas 
Robata avocado - Asháninka chocolademousse, banaan, pisco, weegbree 
Lobster Tiradito - ananas, kokosnoot, Asháninka koffie 
Maize seviche - mandarijnhu, huancaína saus, Asháninka gedroogde ananas, weegbree

Artikel delen