VANE Restaurant viert eenjarig bestaan

Tags: chef

VANE Restaurant viert eenjarig bestaan

VANE Restaurant, onderdeel van NH Collection Eindhoven Centre, bestaat een jaar en viert dat op bijzondere wijze. Chef Casimir Evens, die eerder bij meerdere sterrenrestaurants in België werkzaam was en sinds dag één de keuken van VANE bestiert, zal twee diners koken met twee andere topchefs. Bekijk foto's van VANE én van enkele gerechten onder dit bericht.

​Op zaterdag 8 september zal Evens samen met Viki Geunes van restaurant 't Zilte** in Antwerpen een zesgangendiner koken. Op dinsdag 11 september doet hij dat samen met Soenil Bahadoer van De Lindenhof** in Nuenen. De bijpassende wijnen worden deze avond verzorgd en toegelicht door Alessandro Leone van Antinori wijnen. Een wijnmaker met een rijke geschiedenis die maar liefst 26 generaties terug gaat.

Groene Toren
VANE en NH Collection Eindhoven Centre openden afgelopen 1 september de deuren. Het hotel is gevestigd in de Groene Toren uit 1973 en telt 132 kamers, zes meeting- en eventruimtes voorzien van een restaurant en skybar onder de naam VANE met dakterras en panoramisch uitzicht.

Voormalig kantoorpand
Het hotel, gevestigd in het karakteristieke voormalig kantoorpand, ligt in het centrum van de stad, tegenover het treinstation, museums en winkels. Alle kamers zijn ruim opgezet en voorzien van een Frans balkon. Verder beschikt het hotel over een fitnesscentrum en een panoramische ontbijtrestaurant met dakterras op de bovenste verdiepingen. Voor het ontwerp van de openbare ruimtes, werd samengewerkt met het lokale designbureau King Kongs. Zij hebben gekozen voor een  interieur dat opbouwend verloopt, waarbij de kleuren, sferen en materialen steeds warmer en meer uitgesproken zijn, naarmate gasten hoger in het gebouw komen.

VANE Restaurant & Skybar
Het restaurant oogt modern met een vleugje retro en klassiek en heeft een panoramisch uitzicht over Eindhoven. Restaurant VANE staat onder leiding van topchef Casimir Evens, die eerder bij meerdere sterrenrestaurants in België werkzaam was. Cocktails in de Skybar VANE komen van Tess Posthumus, die hiervoor de menukaart samenstelt en het team op locatie traint.

NH Collection
NH Collection is het premium merk van NH Hotel Group en omvat vier- en vijfsterrenhotels. Met NH Collection hotels in steden zoals Brussel, Wenen, Amsterdam, Berlijn en Barcelona, is Eindhoven de volgende stad waar NH Hotel Group haar premium merk introduceert. De opening van NH Collection Eindhoven Centre brengt het totaal aantal NH Collection hotels wereldwijd op 72.

 

Artikel delen