Wim Severein van The Millèn maakt team bekend

Tags: chef

Wim Severein van The Millèn maakt team bekend

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum in Rotterdam, opent half juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team zal bestaan uit onder ander sous-chef Raoul Waardenburg, maître Rick de Bruijn en sommelier Wendy Elsink. Bekijk impressies van het restaurant én van gerechten van Severein onder dit bericht.

Een eigen restaurant is voor Wim Severein een droom die uitkomt. Hij wil in restaurant The Millèn op hetzelfde niveau verdergaan als in het Wereldmuseum. Een deel van het ‘oude’ Wereldmuseum-team zal de chef-kok straks opnieuw versterken. Zoals sous-chef Raoul Waardenburg, winnaar Rotterdams Kooktalent 2016 en een goede bekende van Severein. "Raoul is jong, creatief en enorm leergierig", legt Severein uit. "Daarnaast heeft hij op culinair gebied dezelfde ideeën als ik en vertrouw ik Raoul volledig op zijn kennis en kunde."

Maître en sommelier
Ook maitre Rick de Bruijn en sommelier Wendy Elsink komen uit het voormalig restaurant van het Wereldmuseum. Severein: "Ik ga in The Millèn werken met een jong en dynamisch team van mensen die ik goed ken en waar ik blindelings op kan vertrouwen. Mijn team is gastgericht, kan goed naar onze gasten luisteren en hen uitstekend adviseren."

Verfijnde smaken zonder poespas
Severein zal puur en herkenbaar gaan koken. "Zonder al te veel poespas. Geen overbodige opsmuk, maar gerechten bereid met ingrediënten van het seizoen wat iedere maand een nieuwe menukaart oplevert."

Rotterdam Marriott Hotel
The Millèn wordt een zelfstandig restaurant op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel, pal tegenover het Centraal Station. Het 228 kamers tellende hotel werd in 2000 geopend in de Millenniumtoren. Recentelijk kregen de gastenkamers, de lobby en de Club Lounge een moderne make-over in een elegante, mondiale stijl. Bart van de Brug, General Manager Rotterdam Marriott Hotel: “De opening van The Millèn is de laatste stap in de restyling van ons hotel. Ik heb veel vertrouwen in Wim Severein als partner en heb vanaf het onze eerste gesprekken een goed gevoel over deze samenwerking.”

Artikel delen