Last call voor foodies: FoodFest 2019

Tags: chef

Last call voor foodies: FoodFest 2019

Hemelvaartweekend lonkt, en de laatste rechte lijn naar FoodFest 2019 is daarmee ook ingezet. Zowel de culinaire als muzikale line-up heeft zijn finale vorm, en ziet er veelbelovend uit.

Voor de chefs en het team achter het festival met co-hosts Sergio Herman en Syrco Bakker draait alles rond hun six beliefs, zes overtuigingen die ze als leidraad voor de organisatie van het festival hanteren. Deze waarden zijn: connection, value, appreciation, attention, integrity en self-reflection. Wilt u kans maken op toegangskaarten voor het festival? Mail dan voor donderdag 30-5 uw naam en gegevens naar actie@entreemagazine.nl

Internationale chefs
Foodies kunnen er het hele weekend op verschillende manieren hun hart ophalen. Zo zullen sterrenchefs en co-hosts Sergio Herman en Syrco Bakker in het gezelschap van verschillende internationaal gerenommeerde collega's lunch en diner serveren bij Pure C. Ook AIRrepublic chef Nicolas Misera kookt in internationaal gezelschap een lunch en diner in zijn restaurant. Geïnteresseerden kunnen hiervoor vooraf reserveren. Snel zijn is echter wel de boodschap, want het zijn de laatste plaatsen.

North Sea Chefs
Naast de internationale line-up van chefs, stelt FoodFest met trots ook hun eigen lokale helden voor. Twaalf Belgische en Nederlandse North Sea Chefs brengen doorheen het weekend hun eigen gerechten op het festival. 

Zondag 2 juni
Bruno Timperman - Bruut (BE)
Broes Tavernier - 't Vijfde Seizoen (BE)
Nicolas Misera - AIRrepublic* (NL)
Erwin Denys - Restaurant Rascasse (BE)
Edwin Vinke - De Kromme Watergang ** (NL) 
Thijs Meliefste - Restaurant Meliefste (NL) 
Syrco Bakker - Pure C ** (NL) 

Maandag 3 juni
Maarten Bouckaert - Castor* (BE)
Edwin Van Goethem - 't Korennaer* (BE)
Soenil Bahadoer - De Lindehof** (NL) 
Bart Gils - Resto Signatuur (BE)
Jeremy Girvan - Private chef GJ Cook (BE)
Edwin Vinke - De Kromme Watergang** (NL) 
Thijs Meliefste - Restaurant Meliefste (NL) 
Syrco Bakker - Pure C ** (NL) 

Food and drinks 
Maar daar stopt het niet. Op het terrein vind je namelijk ook een veelvoud aan interessante standhouders, waar je verschillende heerlijke gerechten en nieuwe producten kan proeven. 
de Appelaere - de Ambachterie - Bacardi - Blend - Blueness - Bombay Gin invites Paul Morel - Butcher's Store by De Laet & Van Haver - Carcasse - De Zeeuwse Branding - Gimber - Herman Wines - Hermit Gin - Hierbas de Las Dunas - Horeca Totaal - Humus & Hortense - Joka - Joost Arijs - Kaasaffineurs Van Tricht - Kiss My - Madeira Collection - Oesterij - Oesterput - Pine House - Romance Chocolate - Talisker - Vinum & Sensum - Vlaamsch Broodhuys

Talks
Ook de honger naar kennis kan je bij FoodFest stillen, want doorheen het weekend vinden een aantal inspirerende talks plaats. Het beloven enkele interessante gesprekken te worden, met experts van uiteenlopende komaf. Eten, kwaliteitsproducten en vakmanschap staan centraal. 

Zondag 2 juni
1. Introductie door de burgemeester
2. Olivier Boer: ''De kip en het ei", het verhaal van een jonge kippenboer en zijn mobiele boerderij.
3. Dierendonck (St. Idesbald): "It is all about meat, how do we proceed?", over de familiehistoriek van de Dierendoncks, vlees van de allerbeste kwaliteit, respect voor de dieren en tradities en de revival van oude rassen.

Maandag 3 juni
1. Chef Willem Hiele (Koksijde), over zijn samenwerking met lokale garnaalvissers en het gebruik van de Noordzeegarnaal.
2. Nick Sinke van biosfeer Groede (Groede, Nederland), over (geneeskrachtige) kruiden uit de Zeeuws-Vlaamse bodem. 
3. 'The Future of the Front of the House':  Dennis Valerius (Quality Seekers) in gesprek met Joachim Boudens (Hertog Jan), over zijn ervaring en de veranderingen binnen de sector.

Muzikale line-up
Net zoals vorig jaar is WECANDANCE de muzikale partner van het festival. De line-up is uiteenlopend, met een mix van rock, soul, jazz, techno en house en disco. 
Zondag 2 juni   
Sea & Land
Nixie
Fred Nasen
Thang
Sheridan 
John Noseda

AIRCAFE 
Rheinzand
Juice Blenders
Sheridan

Maandag 3 juni
Sea & Land
Bibi Seck
Nixie
Red D
Maxim Lany
Nick Bril

AIRCAFE
Sheridan
Kayan
Bart Ricardo

Artikel delen