Biologische borrelkaart op maat gemaakt

Biologische borrelkaart op maat gemaakt

Horecaleverancier Local Harvest uit Amsterdam beschikt over een ruim en divers aanbod delicatessen en snacks, afkomstig van ambachtelijke makers. Daarmee bieden zij chefs de mogelijkheid om een borrelkaart samen te stellen vol unieke, kleinschalig geproduceerde hapjes, met het gemak van één contactpersoon, één leverancier en één factuur. 

De producten van Local Harvest worden biologisch en waar mogelijk duurzaam geproduceerd, vaak met behulp van traditionele recepten en technieken. Dat er ondanks alle traditie ook genoeg ruimte is voor vernieuwing blijkt uit het snel groeiende aanbod vegetarische en vegan snacks. Drijvende kracht achter Local Harvest is Machiel Laumans. 

Borrel opzichzelfstaand uitgaansmoment
Een borrelkaart verdient, als je het Laumans  vraagt, net zoveel aandacht als het menu voor lunch en/of diner. Borreltijd is meer dan dat half uurtje voor aanvang van het diner en veel meer dan het serveren van een blokje kaas en een bitterbal. Een goed uitgebalanceerd, origineel aanbod aan hapjes nodigt de gast uit om langer te blijven zitten of - nog beter - maakt van “de borrel” een opzichzelfstaand uitgaansmoment. Voordat hij Local Harvest startte, stond hij zelf in de keuken van één van de best bezochte borrelplekken van de Amsterdamse Pijp. Hij merkte op dat het aanbod borrelhapjes bij de grote leveranciers eentonig was, maar dat de tijd om zelf ‘de boer op’ te gaan voor de betere producten ontbrak. Het concept “een one-stop-shop voor de borrelkaart” is vanuit die persoonlijke ervaring geboren. Laumans kent al zijn producenten persoonlijk en levert niets wat hij niet eerst zelf heeft geproefd. Niet alleen om de kwaliteit te kunnen waarborgen, maar ook om goed te kunnen adviseren bij het samenstellen van de ultieme borrelkaart. Inmiddels werkt Laumans samen met zo’n twintig producenten en ontwikkelde hij ook een aantal eigen snacks, waaronder een rundvlees- én een vegan bitterbal.

Artikel delen