Streekmarkt ter inspiratie medewerkers

Tags: chef

Streekmarkt ter inspiratie medewerkers

Maandag 11 februari zijn horeca-ondernemers, chefs, koks en leidinggevenden welkom bij de presentatie van de Farmacademie bij Eco Fields in Wekerom. Tijdens die middag is er de mogelijkheid om kennis te maken met producenten van Streekproducten

Hoeveel omzet lopen horeca-ondernemers mis doordat niet altijd het verhaal achter het product aan tafel wordt verteld? Hoe enthousiast en vakkundig hun medewerkers ook zijn, soms vergeten ze gewoon het –vaak prachtige- verhaal achter streekproducten te vertellen bij gasten aan tafel. Soms doordat het druk is, soms omdat andere zaken even aandacht vragen en soms omdat ze gewoon de kennis missen. Farmacademie zorgt dat de medewerkers weten waar ze het over hebben. 

Presentatie Farmacademie
Farmacademie is een streekmarkt waar horeca-ondernemers en chefs/koks de boeren kunnen ontmoeten, producten kunnen proeven, waar er ruimte is om kennis op te doen en kennis te delen.  En waar ze kunnen kennismaken, zich laten inspireren en netwerken met vakgenoten. Dat alles in een informele sfeer. Christian Weij verzorgt ook een mini-workshop fermenteren.

Voor wie is de Farmacademie?
De Farmacademie is bedoeld voor restaurants, hotels en cateraars die graag streekproducten op de kaart zetten en willen dat het verhaal van deze streekproducten op de juiste manier aan tafel wordt verteld. Tijdens deze workshops wordt verteld over streekproducten, hun oorsprong, hun verhaal en toepassingen en wat biologisch precies inhoudt. Kortom: wat er allemaal bij komt kijken om de lokale producten tot stand te brengen. Een rondleiding over de boerderij en in de slagerij ontbreekt natuurlijk niet. Horecamedewerkers maken kennis met de boeren die de streekproducten produceren. Uiteraard kan er ook geproefd worden van de ambachtelijke streekproducten. 

 

Artikel delen