Bijschaven patisseriekennis horeca

Bijschaven patisseriekennis horeca

Top-patissiers Jurgen Koens en Tom van Woerkum gaan vanaf januari 2019 van start met hun pastryschool040 en springen in op de vraag vanuit de horeca naar geschoold patisserie en chocolaterie personeel. Wat zeker onderscheidend is met de andere scholen is ook dat de oprichters zowel horeca ervaring hebben als boutique patisserie/chocolaterie ervaring op het hoogste niveau.

Doordat Koens en Van Woerkum jarenlange nationaal als internationale ervaring hebben opgedaan weten ze welke kennis er gezocht wordt door de kandidaten. Doordat ze alleen met kleine groepen werken van maximum 10 cursisten per groep kunnen ze veel persoonlijke aandacht geven en meerdere producten maken op een tijdsbestek van twee dagen.

Aandacht voor techniek
Bij de Pastryschool040  ligt de nadruk op technieken en het uitleggen daarvan. Als de cursisten alle technieken goed kunnen uitvoeren dan krijgen ze ook een officieel certificaat. Het worden alleen 2-daagse cursussen op maandag en dinsdag. Dit natuurlijk omdat dit vaak de sluitingsdagen zijn van zowel de mensen in de horeca als in de bakkerij branche. Alle cursussen worden zowel in het Engels als in het Nederlands gegeven. De bereidingen zijn meer dan alleen de klassieke smaken of technieken, er wordt gewerkt met veel kruiden, specerijen maar ook groente in onze producten. Ook is er aandacht voor minimale suikertoevoegingen aan de producten. Ieder kwartaal komt er ook een internationale bekende gastchef voor een workshop. 

 

 

Artikel delen