Chef Franz Conde terug bij Hilton Amsterdam

Tags: chef

Chef Franz Conde terug bij Hilton Amsterdam

Executive chef Franz Conde (Caracas,1968) is terug in Hilton Amsterdam. In 2016 vertrok hij naar Hilton Boekarest en werd onlangs door Hilton Amsterdam weer gevraagd of hij terug wilde komen. Nu breekt een nieuwe fase aan om met het getrainde keukenteam van Hilton Amsterdam verdere stappen te zetten

Franz Conde bracht sinds 2007 creatieve banqueting-concepten tot leven bij Hilton Amsterdam, maakte samen met Roberto Payer het kookboek ‘De Pure Italiaanse keuken’ en werd bekend als de specialist van chocolade-gerechten, voordat hij in 2016 naar Hilton Boekarest vertrok. Precies op het moment dat het bij Franz begon te kriebelen, kwam de vraag uit Amsterdam of hij terug wilde komen. Nu breekt een nieuwe fase aan om met het getrainde keukenteam van Hilton Amsterdam verdere stappen te zetten. Franz Conde verheugt zich op de komende periode: “Met het vooruitzicht van een jubileumjaar voor Hilton in 2019 én het 25-jaar bestaan van Roberto’s Restaurant dit najaar, kan ik mijn visie op koken en keukenmanagement volop de ruimte geven.”

Restaurantmanager
In de opmaat naar de viering van het 25-jaar bestaan van Roberto’s Restaurant is het team op volle sterkte gebracht. Vanuit Sydney, Australië, trad Raffaele Esposito (Napels,1987) aan als restaurantmanager. Hij is afkomstig uit een Napolitaanse restaurantfamilie en bouwde brede ervaring op als gastheer en manager in Italiaanse en internationaal bekende (sterren)restaurants en werkte voor de gerenommeerde Rockpool Dining Group in Sydney. Hij staat te popelen om het jubilerende Roberto’s Restaurant “te presenteren als een klassieke Italiaanse hangout”, zoals hij het zelf voor ogen ziet. 

Team jubilerend Roberto’s Restaurant op volle sterkte
In de keuken van Roberto's Restaurant staat een ervaren team met souschef Dario Spiga, de ‘pasta-artiest’ Michele Piazzalunga en de onlangs teruggekeerde Andrea Rinaldi. Vanaf medio september wordt het 25-jarig bestaan van Roberto's Restaurant gevierd met verschillende jubileumactiviteiten. Een maandelijks wisselende seizoenskaart en het concept ‘Roberto’s Teatro’ gaan daarbij een belangrijke rol spelen. Onder de bezielende leiding van executive chef Franz Conde wordt momenteel deze typisch klassiek-Italiaanse ‘voorstelling’ van gerechten voorbereid, die aan tafel worden bereid. De executive chef over zijn missie voor Roberto’s Restaurant: “Het brede repertoire aan Italiaans culinair erfgoed waarmee ik als jeugdig chef kennismaakte, op zijn Roberto’s op de kaart zetten.” 

Artikel delen