Restaurant Meliefste* ‘verhuist’ voor acht dagen naar The Jane**

Restaurant Meliefste* ‘verhuist’ voor acht dagen naar The Jane**

Restaurant Meliefste* in Wolphaartsdijk trekt acht dagen in bij het prestigieuze The Jane** in Antwerpen. Thijs Meliefste ‘verhuist’ naar België, omdat in Nederland de restaurants nog niet open mogen. Met succes, binnen een halve dag waren alle 320 stoelen uitverkocht.

Meliefste* pop-up in The Jane**

Het met één Michelinster bekroonde restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk ligt op een half uurtje rijden van de Belgische grens. Extra pijnlijk dus dat de restaurants hier de deuren dicht moeten houden en in België alle restaurants open zijn. Thijs Meliefste: “We merken heel erg dat iedereen in onze regio naar België vertrekt. Ze gaan niet hier uiteten, maar gaan massaal in België uiteten.”

Het met twee Michelinsterren gekroonde The Jane ligt aan de goede kant van de grens, in Antwerpen. Nick Bril - eigenaar van The Jane en goed bevriend met Thijs Meliefste - bood aan om een pop-up te openen in de Upper Room Bar van The Jane. “Het feit dat Nick een hand toe steekt naar ons getuigd voor mij van vriendschap en een groot hart”, aldus Meliefste. De pop-up vindt plaats van 27 tot en met 30 januari en van 3 tot en met 6 februari en zal zowel lunch als diner serveren.

Binnen no-time uitverkocht

Dat er animo voor zou zijn had Meliefste wel verwacht, maar zoveel zoals hij in de afgelopen dagen heeft ontdekt had hij nooit verwacht. “Dat het zo wordt opgepakt is echt geweldig. In één avond hebben we alle stoelen verkocht.” Afgelopen maandagavond was er de kans om te reserveren en rond middernacht waren alle 320 stoelen gereserveerd. “We hebben met twee mensen twee dagen non-stop emails beantwoord voor de aanvragen die binnenkwamen. Ik heb nu alle sites geblokkeerd, omdat het echt ontplofte.”

Meliefste kan per lunch en diner ongeveer 20 gasten ontvangen. De gasten die een stoel hebben weten te bemachtigen krijgen 17 hapjes/gangen. “Ik heb gekozen voor een mooi menu, waarin we écht onze mooie streek laten zien: Zeeland! De beste ingrediënten komen aan bod samen met het luxe, zoals truffel en kaviaar.”

‘Wij willen weer terug naar hoe het was’

Thijs Meliefste is blij met de kans die hij van Nick Bril krijgt om eindelijk weer mensen blij te maken met zijn gerechten. “Ik wil ook het vuur in de keuken weer voelen en doen wat we leuk vinden. Wij missen ook de glimlach op de gezichten van de mensen.” De regels in Nederland en de (waarschijnlijke) versoepelingen die eraan komen zijn niet ideaal volgens hem. “We willen weer terug naar hoe het was, niet met die ellendige regels van om vijf of acht uur dicht. Ik hoop dat dat binnenkort weer kan.”

Op de hoogte blijven van alle trends in de horeca? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Artikel delen