Winnaars Culinary Innovators Awards België

Tags: chef

Winnaars Culinary Innovators Awards België

Gisteren, op maandag 28 mei vond de derde editie van de  Belgische Gault&Millau Culinary Innovators awards plaats in Kemzeke. Meer dan 100 innovatieve bedrijven, personen en organisaties dongen er mee naar een award in één van de 9 categorieën. Voor, tijdens en na de award uitreiking verrasten meer dan 20 topchefs en event partners de 500 aanwezigen op allerlei gerechten. Bekijk foto's van het evenement hier.

De winnaars van de Culinary Innovators Awards 2018
•Education award: Het bord van morgen (De Tijd en VRT NWS)
•Event award: FoodParadiseDay
•Institution award: NorthSeaChefs
•Marketing award: RUBY RB1 (Barry Callebaut)
•Product award: Disposables.bio
•Restaurant philosophy award: René Mathieu met Restaurant La Distillerie
•Sustainability award: Eatmosphere
•Digital award: Foodpairing
•Entrepreneur of the Year: Luc De Laet (De Laet & Van Haver ‘Butcher’s Craft’)

Over de winnaars
De winnaars van deze derde editie laten ons over hoe we consumeren en hoe we dat beter en bewuster kunnen doen (Eatmosphere, NorthSeaChefs, Bord van morgen). Ze tonen hoe we jong gastronomisch talent kunnen motiveren (FoodParadiseDay). Ze brengen innovatie en tonen ondernemerschap in hun als klassiek beschouwde sectoren (Disposables.bio, Barry Callebaut en Luc De Laet). Ze leren ons hoe we nieuwe smaken kunnen creëren en hoe we ze best kunnen samenbrengen (Foodpairing). En ze tillen gastronomie tot een hoger niveau dankzij het creatieve gebruik van producten uit de natuur zoals René Mathieu dat dagelijks bewijst bij Restaurant La Distillerie.

Over Culinary Innovators 
Het Gault&Millau Culinary Innovators team is constant op zoek naar innovatieve producten en ideeën, organiseert of neemt deel aan seminars en events, en publiceert haar bevindingen en artikels rond culinaire innovatie op www.culinaryinnovators.com. Doel: de sector aantrekkelijk, spannend en interessant houden.

Toekomst van de gastronomie
“Met ons Culinary Innovators-project willen we actief meewerken aan de toekomst van de gastronomie. We brengen on- en offline de belangrijkste actoren uit onze sector samen: chefs, producenten, academici, leveranciers, ondernemers en klanten. We verrijken elkaars inzichten en streven naar innovatie binnen deze sector, zowel op gastronomisch, technologisch, financieel, commercieel als organisatorisch vlak”, aldus Dries Tack, Business Development Director Gault&Millau.

Innovatie en kwaliteit
Voor Gault&Millau’s Managing Director Marc Declerck past het project perfect binnen de verbreding en de vernieuwing die de onderneming hoog in haar vaandel draagt. "We zijn al jaren food consultant van Tomorrowland, tekenden zeer recent een samenwerkingsakkoord met RSC Anderlecht voor de evaluatie van hun nieuw gastronomisch aanbod, ontwikkelden samen met Neuhaus pairing experiences, en vorig jaar stelden we onze eerste POP-selectie voor: jonge, trendy eetadressen die men vandaag vaak bestempeld als ‘gourmet fast food’. Het zijn allemaal initiatieven rond innovatie en kwalitatief genieten. We zijn passioneel met ons vak bezig, dat geeft energie en zorgt ervoor dat de ideeën blijven komen!"

Artikel delen