De Association of Food & Beverage Management (AFBM) is opnieuw gestart met de zoektocht naar de F&B Professional of the Year. Deze jaarlijkse onderscheiding bekroont een toonaangevende professional uit de Nederlandse hospitalitysector die zich onderscheidt in leiderschap, visie en innovatie.
Hoofdfoto: Winnaar Yaron Jansen gemaakt door Cynthia van Dijke Fotografie
De titel ging in 2025 naar Yaron Jansen, Director of Food & Beverage bij Hotel De L’Europe. De vraag is nu: wie volgt hem op en mag zich vanaf 31 januari 2026 een jaar lang F&B Professional of the Year noemen?
De AFBM is op zoek naar een F&B-professional die excelleert in zijn of haar vakgebied. Denk aan iemand die een opvallende verandering heeft gerealiseerd, een vernieuwend concept heeft geïntroduceerd of op inspirerende wijze leiding geeft. De ideale kandidaat is een boegbeeld voor het vak en een voorbeeld voor de volgende generatie.
Ken of bén jij zo’n professional? Aanmelden kan tot en met 16 november 2025 via: info@afbm.nl
Stemronde: Van 17 november t/m 7 december 2025 kan het publiek stemmen op zijn of haar favoriet.
Selectie top 10: De tien kandidaten met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde.
Juryselectie: AFBM-ambassadeurs kiezen uit deze top 10 drie finalisten op basis van een aanvullende opdracht.
Finalepresentatie: De finalisten ontvangen de vakjury op hun eigen locatie en presenteren daar hun visie en aanpak.
Prijsuitreiking: De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het AFBM Jaargala op 31 januari 2026.
Naast de titel en media-aandacht ontvangt de winnaar een jaar gratis lidmaatschap van AFBM en een culinaire prijs.
De vakjury bestaat uit professionals uit de horecabranche en media:
Godfried van der Lugt (Gault&Millau)
Iris Kranenburg (Entree Magazine)
Paul Sprakel (Hospitality Management)
Maaike de Reuver (Food Inspiration)
Maarten Wessels (Wessels Trainingen)
Yaron Jansen (F&B Professional of the Year 2025, Hotel De L’Europe)
Voorzitter van de jury is Marcha Workel, voorzitter van de AFBM.