Ontdek jackfruit met gratis proefpakket: de natuurlijke vleesvervanger

Gerechten met jackfruit van Rootzz of Nature
Tags: chef

Ontdek jackfruit met gratis proefpakket: de natuurlijke vleesvervanger

Jackfruit. Een Aziatische vrucht met spiky schil die wel 50 kilo kan worden. Dankzij z’n lange vezelige structuur, met een pulled pork-achtige bite, is jackfruit zeer geschikt als vleesvervanger. Rootzz of Nature bracht onlangs een verbeterde range op de markt. Inmiddels ontdekken steeds meer mensen de potentie van jackfruit. Ook nieuwsgierig? Vraag een gratis proefpakket aan!

Razend enthousiast. Zo kun je Roland Biermans omschrijven als het over jackfruit gaat. Als chef bij Vitam, inspirator van Food Pioneers én viervoudig winnaar van ‘Het lekkerste broodje van Nederland’ ziet hij eindeloze mogelijkheden in het gebruik van jackfruit. "Er is veel vraag naar vegetarisch en veganistisch eten. Met jackfruit als vleesvervanger kan ik alle kanten op, van Brabants worstenbroodje tot pulled pork of een heerlijke curry. Het is een puur product, met een open structuur waardoor het makkelijk smaken en marinades opneemt."

Gratis proefpakket aanvragen?

Rootzz of Nature-proefpakketWil je de Rootzz of Nature-producten eerst proeven? Vraag dan een gratis proefpakket aan. Hierin vind je drie smaken: original, barbecue en rendang. Zo ontdek jij welk product het best in jouw keuken past.

De nieuwe jackfruit range van Rootzz of Nature is o.a. verkrijgbaar bij Hanos, Sligro, Bidfood en VHC.

Vraag hier een gratis proefpakket aan

Puur en onbewerkt

Rootzz of Nature is een merk van Lemar BV en levert jackfruit-producten aan de foodservice, industrie en retail. André Hendriks is niet alleen mede-eigenaar, maar ook oprecht ambassadeur. "Onze jackfruit komt uit Sri Lanka. Hier werken ze al decennialang met jackfruit en staat het elke week op het menu. Deze culinaire traditie willen wij meenemen naar Nederland en zo laten zien hoe natuurlijk, lekker en gezond jackfruit is. 

'We gebruiken de jackfruit zo puur en onbewerkt mogelijk'

In onze producten gebruiken we alleen de jonge jackfruit, van zo’n 1-2 kilo. En dan zo puur en onbewerkt mogelijk. Aan de houdbare natural-variant kunnen chefs volledig hun eigen draai geven. Daarnaast hebben we jackfruit met saus voor de chef die wat meer gemak wenst, zoals een BBQ-saus, en sinds kort ook een nieuwe variant: Rendang. Maar we hebben ook een kant-en-klare vriesvers range, met bijvoorbeeld balletjes en hamburgers. Deze is zo puur mogelijk met nog steeds minimaal 60% jackfruit."

*Tekst gaat verder onder de foto.

Rootzz of Nature-Jackfruit-7
André Hendriks in Sri Lanka met het Rootzz of Nature jackfruit

Gemaksniveau

De jackfruit-producten van Rootzz of Nature zijn breed inzetbaar. Niet alleen in de horeca, ook in bedrijfsrestaurants of bijvoorbeeld de zorg. Hendriks: "Hoe je de producten wilt gebruiken, hangt af van het gemaksniveau dat de chef zoekt. De jackfruit met sausvarianten hoef je bijvoorbeeld alleen te verwarmen. Erg lekker met gekookte rijst of gewokte groenten. En onze vriesvers range biedt ook veel mogelijkheden." Biermans beaamt dit. "Zelf werk ik het liefst met de natural, maar we gebruiken geregeld ook de vriesvers. Zeker op locaties met minder personeel is het een uitkomst. Je biedt heerlijke vegetarische gerechten met een constante kwaliteit. Ik vind jackfruit echt een fantastisch product en verwacht dat het – zeker gezien de maatschappelijk ontwikkelingen – heel groot gaat worden."

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Rootzz of Nature-Jackfruit-5 Rootzz of Nature-Jackfruit-4

Sterrenchef Dick Middelweerd over jackfruit

Sterrenchef Dick Middelweerd van De Treewijkhoeve** in Waalre is ook enthousiast over het gebruik van jackfruit in gerechten. Zo vertelt hij: "De textuur van jackfruit is echt top en ik kan er elke smaak aan meegeven."

Rootzz of Nature-Jackfruit-1

 

Artikel delen