Personeelstekort in de keuken oplossen? Kies voor convenience-producten

Enkco Bao Buns

Personeelstekort in de keuken oplossen? Kies voor convenience-producten

Eén van de grootste uitdagingen binnen de foodservice is onder andere het personeelstekort en het leveren van constante kwaliteit. Gerechten die meer tijd vragen of letterlijk meer energie verbruiken - denk bijvoorbeeld aan langzaam gegaarde shortrib of buikspek - vallen dan vaak van de kaart. Zonde, want dat zijn wél de items op de kaart waar gasten vandaag de dag voor warmlopen.

Ontzorgen door gemak

Vleesleverancier Enkco biedt een ruim aanbod aan gegaarde producten waar een kok toch zijn eigen creativiteit in kwijt kan. “Bijvoorbeeld spareribs die alleen nog verhit en afgelakt moeten worden”, licht Marvin Nuijten toe. Hij is bij Enkco verantwoordelijk voor de grossiers in de Benelux. Marvin vervolgt: “Van het eetcafé op de hoek tot grote cateraars, onze producten zijn voor allerlei type foodservice-klanten interessant. Wij verzorgen het convenience-product, zodat de kok alleen nog maar zijn eigen handtekening aan het gerecht hoeft toe te voegen.”

'Deze producten verlichten de druk op de keuken enorm'

Ontzorgen staat daarbij centraal. Marvin: “Onze producten verlichten de druk op de keuken enorm. Bovendien scheelt het energie- én personeelskosten als een buikspek of stoofgerecht niet urenlang in eigen keuken gegaard hoeft te worden; een flinke kostenbesparing."

Nieuw en toch vertrouwd

Enkco is bekend geworden met producten zoals soepballetjes, hamburgers en slavinken. Die zijn nog steeds onderdeel van ons assortiment, vertelt Marvin: “We kijken altijd naar hoe we ons vertrouwde aanbod naar een hoger niveau kunnen tillen. Maar we houden natuurlijk de trends scherp in de gaten en spelen daarop in. Dit doen we met onze Heroes, de vernieuwde hamburger, gehaktbal en schnitzel én convenience-producten.” Daarbij speelt duurzaamheid een grote rol. We kennen de rund- en varkensketen als geen ander. Zo is de oorsprong van onze Heroes puur van Nederlandse bodem, van boeren die écht aandacht besteden aan duurzaamheid en dierenwelzijn.

Kom proeven op de Horecava

Een greep uit het assortiment van Enkco is te proeven op de Horecava, waaronder het langzaam gegaarde buikspek en natuurlijk de Heroes. Ook convenience-ei-artikelen en no meat-producten zoals de genomineerde vegan visstick kun je ervaren op de Horecava.

Enkco-Bao Buns-1

Recept bao buns

Ingrediënten
 • 1 kilo buikspek
 • 2 gram zout
 • 2 el bruine suiker
 • 10 lotusbroodjes
Garnering
 • 50 g worteljulienne
 • 50 g fijngesneden rode kool
 • 1/2 peper in ringetjes
 • 5 radijsjes in plakken
 • Sesamzaad

Bereidingswijze

1. Haal het buikspek uit de verpakking.
2. Vang het vocht uit de zak op in een sauspan.
3. Voeg hier suiker en zout aan toe naar smaak en laat dit inkoken tot sausdikte.
4. Snijd het buikspek in dikke plakken.
5. Bak ze in een koekenpan in twee delen krokant in het eigen vet en laat uitlekken.
6. Stoom 10 lotusbroodjes (uit de diepvries).
7. Vul ze met het spek en de saus. Leg ze tegen elkaar op een schaal met de opening naar boven.
8. Garneer de broodjes met:

 • 50 g worteljulienne
 • 50 g fijngesneden rode kool
 • ½ peper in ringetjes
 • 5 radijsjes in plakken
 • Sesamzaad

Over Enkco

De producten van Enkco spelen in op het personeelstekort in de horeca. Processen in de keuken moeten simpeler worden, waardoor je gerechten makkelijk én snel bereidt. Daarnaast maken consumenten vaker duurzame keuzes, maar deze mogen niet ten koste gaan van de smaak. Enkco stemt haar producten af op deze thema's en heeft convenience producten, vleesvervangers én heroes met vlees uit hun eigen keten. Benieuwd?

Bekijk het volledige assortiment

Artikel delen