Chef Estée Stooker kookt in hotel Haarhuis

Chef Estée Stooker kookt in hotel Haarhuis

Hotel Haarhuis en restaurant ‘t Amusement maken uit eten gaan toch mogelijk. Vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober bieden Hotel Haarhuis en restaurant ’t Amusement een speciale COVID-proof diner beleving aan in de hotelkamers van het centraal gelegen hotel; Private Dinner Service bereid door chef Estée Strooker! 

Samenwerking hotel Haarhuis

Vorige week dinsdag was er de persconferentie met het bericht dat de horeca voor minstens 4 weken de deuren moesten sluiten. De aangescherpte maatregelen vanuit de overheid gelden voor alle restaurant in Nederland, maar niet voor hotels. superior room hotel haarhuis

Estée Strooker: “Nadat ik het nieuws hoorde heb ik niet lang bij de pakken neergezeten, maar hebben we direct een Amusement Thuis service gelanceerd. We missen we het natuurlijk wel om mensen écht een avond uit te bezorgen." Gelukkig kent Arnhem veel creatieve ondernemers en worden er in deze tijd samenwerkingen geboren die anders misschien helemaal niet tot stand waren gekomen. Toch ligt een samenwerking met het Haarhuis voor de hand. Beide bedrijven liggen op een steenworp afstand van elkaar. En hier kan men op een veilige manier toch een avond uit ervaren.

Wouter Dekker (General Manager van Hotel Haarhuis) vult aan: Deze tijd biedt ook kansen. Natuurlijk heeft onze branche het zwaar, ook wij hebben wij nu meer kamers beschikbaar omdat we internationaal en zakelijk publiek missen. Juist daarom moet je creatiever zijn voor de Leisure markt. Wij denken hiermee een uniek beleving te kunnen bieden voor gasten, die de komende weken toch even willen ontsnappen aan de realiteit, maar wel verantwoord en veilig.”

Private dinner service

De private dinner service is een ware beleving, waarbij hotelgasten in Hotel Haarhuis in hun kamer kunnen genieten van een speciaal 4-gangen diner (uiteraard inclusief amuse) bereid door Arnhemse chef Estée Strooker. In de luxe superior kamer staat een mooie opgedekte (restaurant) tafel klaar voor 2 of 4 personen en zal op corona-proof wijze het diner worden uitgeserveerd op trolleys en buiten bij de kamer worden afgezet.

Samen met het bijpassende wijnarrangement kan men op top niveau in een privé omgeving culinair genieten. Een unieke beleving: niet alleen voor toeristen, maar ook voor inwoners van Arnhem. Want overnachten in je eigen stad, dat komt er vaak genoeg niet van.  En wie weet belt Estée zelf aan bij de kamer om de gerechten te serveren.

estée stooker chefEstée Stooker

Estée Strooker, bekend van haar deelname en overwinning in het programma MasterChef Nederland, opende haar restaurant ’t Amusement ruim 9 jaar geleden aan het Roermondsplein in Arnhem. Een prachtig restaurant waar Estée samen met haar team dagelijks voor culinaire verrassingen zorgt met haar creaties.  "Ik krijg er energie van om continu in beweging te zijn met het team. Dat we keer op keer mensen weten te verrassen en dat ze het zo waarderen dat ze ook weer terug komen. Een pop-up restaurant in een hotel: dat heb ik niet eerder gedaan. Maar de luxe kamers van Haarhuis creëren hiervoor een super ambiance.”

Verbouwing hotel haarhuis

Tijdens de eerste lockdown is Hotel Haarhuis verbouwd en in de zomermaanden wisten met name toeristen uit eigen land het hotel te vinden. Het landelijke nieuws haalde het hotel met het toilet van rooftop bar BLOU, “de Roofdrop” dat in een liftschacht is gebouwd op 18 meter hoogte, inmiddels een populaire trekpleister in Arnhem.

General Manager Wouter Dekker: “De afgelopen maanden zijn we verder gegaan met de herontwikkeling van Hotel Haarhuis. Zo hebben we 10 standaardkamers verbouwd, 3 vergaderzalen opnieuw ingericht en omgetoverd tot city boardrooms en hebben we recent de nieuwe koffiebar HOEK koffie & patisserie toegevoegd aan ons aanbod. Bij HOEK kunnen mensen terecht voor o.a. een heerlijk kop koffie, macarons, nougat, taartjes en is momenteel geopend voor take-away.”

Artikel delen