Schrijf je gratis in voor Prodemars tarbot-proeflunch 6 december bij Visaandeschelde in Amsterdam

Prodemar - Header - Adv

Schrijf je gratis in voor Prodemars tarbot-proeflunch 6 december bij Visaandeschelde in Amsterdam

De smaak en structuur van kweektarbot zijn inmiddels nagenoeg gelijk aan die van de wilde tarbot. Het is daarmee een mooi, duurzaam alternatief voor chefs, ook als de wilde tarbot even niet beschikbaar is. Leverancier Prodemar organiseert op 6 december een gratis tarbot proeflunch voor chefs en restauranteigenaren bij restaurant Visaandeschelde in Amsterdam om dit zelf te ervaren. Schrijf je in!

Meld je aan!

Arjan Wennekes werkte lang als chef bij Visaandeschelde in Amsterdam, tot hij zeven jaar geleden de kans kreeg om in het centrum van de hoofdstad zijn eigen visrestaurant te openen: John Dory aan de Prinsengracht. Hij serveert hier een volledig vismenu (vier tot zeven gangen). Als de wilde tarbot niet beschikbaar is, gebruikt Wennekes de gekweekte tarbot van Prodemar.

“Zij worden steeds zichtbaarder op de Nederlandse markt en hun vis is voor ons erg handig in verband met de continuïteit. Het is altijd leverbaar, de maatvorming en het gewicht zijn altijd hetzelfde en de prijs is ook stabiel. De vis ziet er altijd strak en super netjes uit.”

*Tekst gaat verder onder de foto

Prodemar 1

Duurzaamheid

De vraag naar duurzame vis neemt steeds meer toe en kweekvis is hier een belangrijke oplossing voor. Al meer dan vijftig jaar pioniert Stolt Sea Farm met het merk Prodemar met duurzame en milieuvriendelijke initiatieven voor de visvangst. Met gekweekte tarbot en tong zet het bedrijf nu de volgende stap in deze missie om ervoor te zorgen dat toekomstige generaties ook kunnen blijven genieten van vis.

Met de gekweekte tarbot bereiken ze inmiddels nagenoeg dezelfde structuur en smaak als de wilde tarbot, zegt chef Wennekes. “Alleen de huid is iets harder. We hebben het uiteraard uitgebreid getest voordat we het bij John Dory gingen serveren. De gekweekte en wilde tarbot hebben we blind geproefd: rauw, gebakken, gegrild, op de barbecue, we hebben er alles mee gedaan. Negen van de tien haalden het verschil er niet uit.

*Tekst gaat verder onder de foto

Prodemar - Michiel Deenik
Michiel Deenik van Visaandeschelde

Tarbot proeflunch

Prodemar organiseert op woensdag 6 december bij restaurant Visaandeschelde in Amsterdam een tarbot proeflunch. Tijdens deze lunch kunnen chefs en restauranteigenaren zelf de structuur en smaak van de duurzame vis ervaren. De tarbot wordt op verschillende manieren bereid: gegrild, traditioneel gebakken, maar ook rauw om de veelzijdigheid van de vis te laten zien. Want: proeven is geloven! Scan de QR-code om je aan te melden voor de gratis proeverij. 

Meld je aan!

Artikel delen