Raymond Remmen nieuwe executive chef Van Oys Maastricht Retreat

Raymond Remmen en Restaurant Maes Cuisine du Terroir
Tags: chef

Raymond Remmen nieuwe executive chef Van Oys Maastricht Retreat

Raymond Remmen is benoemd tot executive chef van Van Oys Maastricht Retreat. Hij volgt Pascal Jalhay op, die het afgelopen jaar verantwoordelijk was voor de culinaire invulling van het hotel en heeft besloten een nieuwe richting in te slaan. Jalhay speelde een belangrijke rol in de opbouw van de gastronomische reputatie van Van Oys.

Foto's: Michael Huber Photography en Rafael Balrak
Hoofdfoto: Raymond Remmen en Restaurant Maes Cuisine du Terroir

Lokale roots en internationale ervaring

Remmen (50) komt uit Zuid-Limburg en deed uitgebreide ervaring op bij toonaangevende chefs in Nederland, België en Frankrijk. Tot eind 2024 was hij chef bij L’Auberge van Château Neercanne. Sinds februari 2025 werkte hij al mee aan het culinaire aanbod van Van Oys, met een focus op restaurant Maes, dat zich toelegt op ‘cuisine du terroir’.

'Ik geloof in respect voor producten, mensen en omgeving'

Remmen: “Ik heb een persoonlijke band met het Jekerdal en werk al jaren samen met lokale producenten. Mijn keuken is transparant, gebaseerd op samenwerking en toekomstgericht. Ik geloof in respect voor producten, mensen en omgeving.”

*Tekst gaat verder onder de foto.

Van-Oys-Maastricht-ovv-Michael-Huber-Photography (3)
Van Oys in Maastricht

Cittaslow-filosofie

Zijn aanpak is gebaseerd op de Cittaslow-filosofie, waarbij lokale kwaliteit en duurzaamheid centraal staan. De gerechten van restaurant Maes zijn volgens Remmen “een vertaling van het seizoen naar het bord”. Hij noemt onder andere forel mi-cuit met peterseliecoulis en Berugi-rund met béarnaise als voorbeelden van gerechten die een sterke lokale verankering hebben.

“Mijn manier van werken is regeneratief, gericht op lange termijn en balans. Aan het eind van de dag moet iedereen tevreden zijn – gasten én team.” Als executive chef wordt Remmen verantwoordelijk voor het volledige culinaire aanbod binnen het hotelcomplex.

Van-Oys-Maastricht-ovv-Michael-Huber-Photography (2) Van-Oys-Maastricht-ovv-Michael-Huber-Photography (4)
Artikel delen