Restaurant Maeve* uit Utrecht wint Gouden Koksmuts

Tags: chef

Restaurant Maeve* uit Utrecht wint Gouden Koksmuts

Restaurant Maeve* (Tommy Janssen en Sem Klein Oonk) uit Utrecht is de winnaar van de Hanos Gouden Koksmuts 2024. Tijdens de finale in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op de Horecava streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Restaurant the Church, Restaurant Alma*, Restaurant ‘t Amsterdammertje*, Restaurant Maeve*, Restaurant aan de Poel** en Restaurant Dorset.

 

Foto: Charlotte Mauritz / Annoncé Management 

Wat vond de jury?

De jury, bestaande uit Frank Fol (Chairman We’re Smart World) Marleen Brouwer (Noor* en oud-winnaar) Jurgen van der Zalm (Vinkeles **) en Michèl Lambermon (SVH Meester en oud winnaar) was zeer te spreken over het niveau van de deelnemers.

Juryvoorzitter Frank Fol vindt het mooi om te zien dat de HANOS Gouden Koksmuts echt een instituut is en dat het publiek de hele dag rijen dik heeft staan kijken. "Dit geeft de deelnemers echt een boost!"

Juryleden Jurgen van der Zalm en Marleen Brouwer viel het vooral op dat alle deelnemers de zenuwen goed onder controle hadden. “Ze waren allemaal zo rustig en gefocust, dat zie je niet vaak bij wedstrijden. "  SVH Meesterkok Michèl Lambermon beleefde zelfs een culinaire rollercoaster.

Gerecht van de dag

Het tussengerecht, een groentegerecht, van Maeve was, op zowel visueel als op smaak ook het gerecht van de dag aldus de gehele jury. “We hebben de deelnemers ook uitgedaagd om zo min mogelijk waste te hebben en dat is erg goed gelukt” aldus Waldrik Kremer en Bert van Manen, keukenchefs.

Producten om mee te koken

De deelnemers mochten de amuse onvoorbereid meenemen en moesten vanuit de blackbox een 4 gangen menu koken. Jan van As gaf de deelnemers de mogelijkheid om te kiezen uit een assortiment vis, schaal -en schelpdieren en HANOS had ook een aantal producten in de blackbox gedaan, naast de uitgebreide groenten – en fruitkraam. De Van Drie Group had zwezerik en sukade van het kalf als verplicht onderdeel geleverd. 
Artikel delen