Restaurant Maeve uit Utrecht wint Nederlands Kampioenschap Leermeester – Leerling

Winnaars Bronzen Koksmes Maeve

Restaurant Maeve uit Utrecht wint Nederlands Kampioenschap Leermeester – Leerling

Op dinsdag 10 januari streden 6 teams om de titel Nederlands Kampioen Leermeester – Leerling. Een wedstrijd die al vele jaren door het Gastronomisch Gilde op de HORECAVA georganiseerd wordt. Restaurant Maeve, met leermeester Tommy Janssen en leerling Sem Klein Oonk overtroffen de verwachtingen van de jury met hun gerechten en zijn daarom de nieuwe Nederlands Kampioenen.

 

Foto's: Charlotte Mauritz / Annoncé Management

De deelnemers mochten de amuse onvoorbereid meenemen en kookten een driegangenmenu uit de blackbox die beschikbaar was gesteld door HANOS Nederland en VanDrie Group. In de blackbox zaten zoetwaterproducten. De verplichte ingrediënten die zij moesten gebruiken, waren forel, rivierkreeftjes, mosselen, zwezerik en longhaas van kalf.

Voorgerecht Maeve-min
Voorgerecht Maeve

De jury bestond uit Marleen Brouwer (Noor*) Jeroen Robberegt (GM famous flavours) en Rogér Rassin, (Executive chef van der Valk Sassenheim). De juryleden roemden de deelnemers voor hun creativiteit en originaliteit. Daarnaast werd er voortreffelijk op smaak gekookt.

Marleen Brouwer van Noor* is zelf ook fervent wedstrijdkoker en winnaar van zowel de HANOS Gouden Koksmuts en Leermeester – Leerling. Ze vindt het gaaf om te zien dat de jeugd blijft deelnemen aan deze wedstrijden. “Vandaag heb ik weer veel innovatieve dingen gezien, dit biedt perspectief voor het vak”, vertelt Brouwer.

Jeroen Robberegt en Rogér Rassin waren het met elkaar eens dat men moet blijven proeven om het hoogste niveau te blijven halen “Het is belangrijk om op smaak te blijven koken, durf de juiste smaakmakers te gebruiken!”

De winnaars kregen het Bronzen Koksmes, een cheque van 750 euro, beschikbaar gesteld door het Gastronomisch Gilde, een Big Green Egg Masterclass t.w.v. 500 euro en een messenset van Wusthof. Verder mochten alle deelnemers de kleding van Chaud Devant mee naar huis nemen.

Artikel delen