Restaurant Tilia* Etten-Leur sluit per 1 juli haar deuren

Restaurant Tilia* Etten-Leur sluit per 1 juli haar deuren

Restaurant Tilia* van Carlo Chantrel en Mariëlle Vink in Etten-Leur sluit per 1 juli hun deuren. Twee jaar geleden begonnen de twee vol enthousiasme, plezier en bevlogenheid aan hun avontuur. Het restaurant werd al snel bekroond met een Michelin-Ster.

In 2020 namen Carlo Chantrel en Mariëlle Vink Restaurant de Zwaan in Etten-Leur over. Het restaurants bestond toen 62 jaar waarvan het 27 jaar een Michelinster had. Vink: "Toen de eigenaar aangaf ermee te willen stoppen, vroeg hij of ik met Carlo de zaak wilde overnemen. Carlo werkte er al dertig jaar, ik drie. Ik was huiverig, maar wie door durft te zetten krijgt de beste kansen. In 2020 namen we het over. We verbouwden het, verlaagden de drempel en veranderden de naam. De ster mochten we natuurlijk niet meenemen, maar in onze eerste week zat er al een Michelin-inspecteur."

Maandenlange lockdowns

Er was een markt voor een toegankelijker restaurant zonder in te boeten op kwaliteit. Tilia* heeft in een korte tijd dan ook veel trouwe gasten aangetrokken. Chantrel en Vink behielden de regie in de maandenlange lockdowns die volgden na de opening van het restaurant door personeelstrainingen, take away, digitale wine tastings en private dinners aan te bieden. Ondanks alle inspanningen en successen kreeg Tilia* de tijd niet aan haar zijde en hebben Carlo en Mariëlle besloten per 1 juli a.s. hun restaurant te sluiten.

Trots

Ondanks alles zijn ze trots op wat ze met hun team bereikt hebben en dankbaar voor alle fijne contacten met hun collega’s in de regio, maar bovenal hun vele gasten.

 

Artikel delen