Vereniging JRE-NL bekroont ondernemerschap

Vereniging JRE-NL bekroont ondernemerschap

Mark Captein van Orangerie de Pol in Doetinchem is maandag 23 november door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2021. De award voor Gastheer van het jaar 2021 werd uitgereikt aan Alco van Berkel van Restaurant Carelshaven in Delden. Jan en Patricia Marrees van Restaurant Marrees in Weert mogen zich restaurant van het jaar 2021 noemen.

Belonen ondernemerschap

JRE-Nederland is een vooraanstaande restaurantvereniging waarin jonge en ambitieuze ondernemers zich hebben verenigd en wil met deze awards opvallend ondernemerschap belonen. Bijzonder aan de onderscheidingen is dat de winnaars zijn gekozen door de leden zelf. De prijzen zijn maandag 23 november uitgereikt tijdens de algemene ledenvergadering.

Chef van het Jaar

Chef van het Jaar Mark Captein is eigenaar van restaurant Orangerie de Pol in Doetinchem. Sinds 1 december 2018 is de talentvolle chef samen met Marjolein van der Ham eigenaar van restaurant Orangerie de Pol. Hij heeft veel ervaring opgedaan bij onder andere Tante Kee, Restaurant De Nederlanden en bij At Sea op Bonaire.

Gastheer van het Jaarjre awards alco van berkel

Gastheer van het Jaar Alco van Berkel heeft veel ervaring opgedaan als onder andere F&B en Duty Manager, General Manager & Overname Manager, hij is toegespitst op het ondernemerschap. Toen hij in de krant las dat de Carelshaven ter overname werd aangeboden heeft hij zich geen moment bedacht en samen met zijn vrouw Evelyn hebben ze Carelshaven overgenomen.

jre awards marreesRestaurant van het Jaar

Het Restaurant van het Jaar staat in Weert. Daar exploiteren Jan en Patricia Marrees Restaurant Marrees. Na veel ervaring op te hebben gedaan bij onder andere Restaurant De Leuf, sterrenrestaurant Lindenhorst en restaurant D’n Bloasbalg nemen Jan en Patricia in 2010 restaurant Bretelli over. Daar worden ze door Michelin verrijkt met een ster. In 2018 starten Jan en Patricia Restaurant Marrees, de prachtige raampartijen geven het restaurant een frisse en lichte uitstraling en het gebruik van natuurlijke materialen weerspiegelen liefde voor zee en land. Een plek waar ze iedere dag te gast zouden willen zijn en eerder dit jaat werd bekroont met een Michelin Ster.

Members d’honneurjre awards members d'honneur

Naast awards werd vandaag nog een JRE restaurant in het zonnetje gezet. Raymond Reeb en Kim Edwards treden vanaf 1 januari toe tot de select groep ereleden; de ‘Membre d’Honneur’ van JRE-Nederland. Tante Kee ligt op het schilderachtige eilandje Kaag en alle plaatsen in het restaurant bieden uitzicht over de Kagerplassen. Parton-cuisinier Raymond Reeb en Gastvrouw Kim Edwards dragen een groot JRE-hart en zijn al 14 jaar lid van Jeunes Restaurateurs. Het 15e jaar gaan ze van start als Membre d’Honneur, een toonbeeld voor de jongere leden adviseren en ondersteunen zij hen.

Bestuurswissel

Tijdens de digitale ceremonie heeft ook een wisseling in het bestuur plaatsgevonden. Jennifer Silvius, Rantrée te Masstricht,  is tot het bestuur toegetreden en zal de taken van Alain Alders (voorheen Duin en Kruidberg) over nemen. Het bestuur bestaat nu uit Voorzitter Marko Karelse van Villa la Ruche, Laurent Smallegange (vice-voorzitter) van Restaurant Spetters, Boy Schuiling (Penningmeester) van Visrestaurant ’t Pakhuus, Bjorn Massop van Villa Ruimzicht en Jennifer Silvius van Restaurant Rantrée.

Over JRE-Nederland

JRE is een vereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 16 landen: Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Servië, Slovenië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

JRE-chefs combineren top kooktalent met passie voor de koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie. Hun gepassioneerde kookkunst in combinatie met perfect gastheerschap en een sfeervolle ambiance biedt gasten de ongelooflijke JRE-ervaring.

Lidmaatschap staat open voor restaurateurs jonger dan 42 jaar. Bij het bereiken van de leeftijd van 50 jaar vervallen leden in erelidmaatschap ‘Membre d’Honneur’.

Bij JRE, draait alles om delen, stimuleren en inspireren. Chefs tonen een enorme solidariteit door hun kennis en expertise te delen met collega’s. Als gast in een van onze restaurants ervaart u zonder twijfel de tomeloze ambitie en passie van onze chefs.

Artikel delen